Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

V Heroldových sadech se koná sbírka pro psy a kočky z útulků. Už podevatenácté

„Zvířecí Vánoce“ dorazí do Heroldových sadů dva dny před samotným Štědrým dnem! Právě 22. prosince se tady uskuteční již tradiční besídka přátel psů a koček spojená se sbírkou určenou útulkům. Pod speciální vánoční stromeček mohou lidi nosit pamlsky, hračky či pelíšky mezi 14. a 17. hodinou.

Publikováno: 20.12.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí3570

Komorní dobročinnou akci organizuje už od roku 2003 paní Eva Eisnerová, která se o parkovou plochu na Praze 10 dlouhodobě stará (nejprve z pozice správkyně, nyní pracovnice zahradnické firmy), ve spolupráci s desátou městskou částí.

„Každý rok ozdobím stromeček a uděláme si takovou pohodovou besídku. Lidé často přijdou i se svými pejsky, pro něž připravíme pamlsky, a stráví společně nějaký čas. Zároveň nosí zvířecí deky, pelíšky, dobroty a další praktické věci pro psy a kočky, které rozvážíme do vybraných útulků,“ popisuje paní Eisnerová.

Ta začala po několika úvodních ročnících spolupracovat s vršovickou radnicí, která jí pomáhá s organizačními záležitostmi, o rozvoz dárků do vybraných útulků se stará místní organizace Pesos. Vloni si pozornosti rozbalili v psím miniazylu Voříškov, Kočičím a psím azylu, z.s. a domově pro opuštěné kočky a psí seniory Azyl Tylda. A počet dárečků? „Vždy jich je tolik, že se zaplní kufr kombíku se sklopenými sedadly,“ usmívá se Eva Eisnerová.   

„Je obdivuhodné, jak dlouho se drží tradice téhle akce. Je na ní krásně vidět, co všechno dokáží dobrá srdce, spolupráce a vytrvalost několika málo lidí. Spousta věcí, jež by jinak třeba skončily v odpadcích, mohou posloužit psům a kočkám, které bohužel neměly štěstí na své páníčky,“ říká Jana Komrsková (Piráti), místostarostka desáté městské části, která má na starost oblast životního prostředí.