Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

MČ Praha 10 vyhlásí dotační programy pro rok 2021, plánuje rozdělit 30 milionů

MČ Praha 10 ze svého rozpočtu vyčlení 30 milionů korun na dotační programy pro rok 2021. Občané mohou opět žádat ve čtyřech oblastech – v kultuře, sportu, sociální a zdravotní oblasti a v ochraně životního prostředí a udržitelného rozvoje. Odborné semináře pro zájemce proběhnou 12. - 14. října. Dotace, kterými radnice tradičně podporuje své obyvatele a organizace (jednorázové aktivity i celoroční činnost), schválila „desítková“ Rada. Žádat bude možné od 26. října do 9. listopadu do 12:00.

Publikováno: 24.09.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Finance, Granty a dotace3289

„Spolupráce s našimi občany a organizacemi, podpora jejich činnosti a aktivit je pro nás obecně jednou z velkých priorit. Vzhledem k aktuální nelehké situaci jejich důležitost ještě vzrůstá: Je naprosto klíčové věnovat se nejen momentálním preventivním opatřením, ale i ´restartu´ života po konci pandemie. Podpoříme větší, systémovější projekty, i ty menší, zaměřené na konkrétní oblast či lokální cílovou skupinu nebo problematiku,“ říká Lucie Sedmihradská (VLASTA), radní pro rozpočet, finance a právě dotace.

Pro potenciální žadatele uspořádá městská část celkem tři semináře, na nichž jim bude prezentovat celý administrativní proces dotací a zodpoví dotazy. To by mělo minimalizovat riziko formálních chyb a neplatných žádostí. „Rovněž samotnou metodiku pro dotace jsme upravili tak, aby byla maximálně přehledná a pro zájemce sloužila jako průvodce celým procese,“ popisuje radní Sedmihradská. 

Semináře proběhnou ve třech termínech, a to v pondělí 12. října od 12:00 do 17:00 hodin, o den později v časech 9:00 – 12:00 hodin, ve středu 14. října pak v rozmezí 12:00 – 18:00 hodin. Ve všech případech se semináře uskuteční na radnici, konkrétně ve Středisku územního rozvoje.

Samotné podání pak bude možné od 26. října do 9. listopadu poledne, kdy se pomyslné okno zavírá v poledne. Městská část bude žádosti přijímat elektronicky, prostřednictvím systému Grantys, který bude dostupný na webu MČ Praha 10 (https://praha10.cz/dotace/dotacni-rizeni-2021). Žádost je však současně třeba podat buď datovou schránkou, nebo v tištěné podobě.