Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

MČ Praha 10 letos vyčlenila 10 milionů korun na opravy chodníků

MČ Praha 10 bude ze svého rozpočtu nově financovat opravy chodníků, letos na ně vyčlenila 10 milionů korun. Pilotní projekt dokončila už vloni v prosinci ve Strašnicích. Doposud fungovala praxe, kdy se o chodníky městské části staraly a opravovaly je Magistrát hlavního města Prahy a Technická správa komunikací (TSK).

Publikováno: 13.01.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava3583
MČ Praha 10 letos vyčlenila 10 milionů korun na opravy chodníků

Chodník, kterým radnice svou aktivitu odstartovala, leží na sídlišti Solidarita ve Strašnicích. Problémem byly stromy ze soukromé zahrady, jejichž kořeny chodník zvedly a poničily. „Máme vytipovaná i další místa, kde se například nedá projekt s kočárkem. To je třeba systematicky řešit, a to také od letoška budeme dělat,“ avizuje místostarosta Martin Sekal (ODS), který má na vršovické radnici na starost oblasti dopravy a parkování.  

„Zásadní pro nás budou také podněty občanů, kteří dokáží z každodenní zkušenosti nejlépe identifikovat místa, jež potřebují opravit. Lidé nám své podněty mohou posílat prostřednictvím e-mailové adresy martin.sekal@praha10.cz. Náš tým je bude vyhodnocovat, a pak se buď hned pustíme do práce, nebo se spojíme s vlastníkem plochy, pokud jím nebude naše městská část,“ popisuje místostarosta Sekal.

Na desáté městské části předloni vznikl samostatný odbor dopravy. To radnici umožňuje, aby se této oblasti věnovala ještě důsledněji a koncepčněji, byť má v oblasti dopravy omezené kompetence – velkou část agendy řeší podle legislativy Hlavní město Praha.