Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Rada MČ Praha 10 bude jednat online, počet zaměstnanců na radnici se sníží na nezbytné minimum

Městská část Praha 10 dále zvyšuje bezpečnostní opatření na úřadu a prevenci onemocnění COVID-19. Rada MČ dnes schválila úpravu jednacího řádu, podle níž bude moci v době trvání nouzového stavu v ČR jednat prostřednictvím videokonferencí. V souladu s Usnesením Vlády ČR se počínaje zítřkem sníží počet zaměstnanců přítomných na radnici na nezbytné minimum.

Publikováno: 17.03.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ, Volené orgány, Koronavirus3142

Videokonference namísto prezenčních schůzek využívá městská část už v případě Krizového štábu či porad vedení, online řešení bude rozšiřovat i na další jednání. Osobně scházet se ode dneška až do konce nouzového stavu v Česku nemusí Rada MČ Praha 10.

Kromě toho radní odsouhlasili další opatření, které reaguje na vládní usnesení z 15. března. To úřadům mj. ukládá, aby zajišťovaly svůj chod nejnižším možným počtem zaměstnanců přítomných na pracovišti, který je nutno zachovat pro činnost správního orgánu. MČ Praha 10 hned v pondělí zahájila přípravu operativního chodu radnice, ten začne fungovat počínaje zítřkem. Zaměstnanci, jejichž pracovní náplň to dovolí, budou až do odvolání pracovat pouze z domova, další se budou střídat. „Důvody hodnými zvláštního zřetele při omezování provozu pracovišť jsou v prvé řadě věk zaměstnanců ÚMČ nad 70 let a těhotenství,“ stojí v důvodové zprávě k materiálu.

„Odhadujeme, že celkový počet pracovníků na radnici se sníží minimálně na polovinu. Materiál na jednání Rady MČ jsme připravili po pečlivé konzultaci s vedoucími pracovníky, aby byla akceschopnost a obslužnost úřadu zachována,“ říká starostka MČ Praha 10 Renata Chmelová (VLASTA). „Zároveň jsme omezili úřední hodiny a opakovaně apelujeme na občany, aby chodili jen v opravdu nezbytných případech. Po vstupu do budovy absolvuje každý návštěvník telefonickou konzultaci s pracovníkem příslušného odboru, která prokáže, zda je osobní schůzka nutná. Od zítřka je vstup obyvatel na radnici podmíněn zakrytým nosem a zakrytými ústy,“ doplňuje starostka.

 

Aktuální informace z městské části v souvislosti se šířením koronaviru