Aktuality z oblasti financí

Výzva z Desítky: Pošlete svým blízkým papírové srdce se vzkazem

MČ Praha 10 do svého březnového vydání radničního měsíčníku zařadila netradiční prvek. Občané si mohou vystřihnout barevně označenou část jedné ze stránek, technikou origami z ní složit papírové srdce a poslat ho svým blízkým. Součástí je i šablona na věnování, do srdíčka se dá rovněž vložit malá pozornost. 

Publikováno: 09.03.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sociální oblast a zdravotnictví3378

K aktivitě se Desítka rozhodla s ohledem na aktuální vážnou epidemickou situaci, v níž není možné se, až na výjimky, setkávat se svými příbuznými, kamarády či oblíbenými sousedy. Vybrala jeden z jednodušších modelů origami, aby se do výzvy mohl zapojit každý – v časopise navíc nechybí návod na složení, na webu Prahy 10 pak ani videonávod.

„Nezáleží na tom, zda své srdce odešlete fyzicky v obálce, nebo jen vyfocené mobilem,“ vybízí desátá městská část ve svém periodiku a doufá, že lidé využijí možnost dát svým blízkým originálně najevo, že na ně myslí.

Návrh poskytla MČ Praha 10 paní Milada „Míťa“ Bláhová, členka české i americké origami společnosti, která návody ke skládačkám vymýšlí už od 70. let minulého století. Za tu dobu už přivedla na svět více než tři stovky vlastních návrhů.

Měsíčník je momentálně distribuován občanům městské části, více informací najdete na webu praha10.cz/origami.