Aktuality z oblasti financí

MŠ U Vršovického nádraží bude z kapacitních důvodů zavřena, ostatní školky na Desítce zůstávají otevřené

Vzhledem k oslabeným personálním kapacitám bude od pondělí 16. března uzavřena mateřská škola U Vršovického nádraží. Ostatní školky na území MČ Praha 10 prozatím zůstávají otevřené. Měly by však být využívány jen v nezbytných případech.

Městská část považuje v současné situaci za prioritní poskytovat prostřednictvím školek veřejnou službu zejména těm, kteří své děti nedokáží během dne jinak zabezpečit. Jedná se především o zaměstnance veřejné správy, lékaře, či o ty, kteří nejsou doma s dětmi, nemají pracovní neschopnost či karanténu nebo neošetřují člena rodiny. 

„Žádáme však všechny rodiče, aby školky využili skutečně jen v nezbytně nutných případech. Pokud má vaše dítě běžnou rýmu nebo kašel, prosím, nechte ho doma,“ prohlašuje místostarosta pro školství David Kašpar (VLASTA / STAN).

„Zaměstnanci školek zajistí všechna opatření k ochraně zdraví. Vyhovte jim, když budou požadovat měření teploty nebo když se vás s budou tázat na zdravotní stav vašeho dítěte. Buďte odpovědní a chraňte sebe i druhé tím, že budete dodržovat všechna další nařízená opatření,“ apeluje místostarosta Kašpar na rodiče. 

MČ Praha 10 reflektuje rozhodnutí Vlády ČR, která uzavření školek aktuálně nenařizuje.

Aktuální informace z městské části v souvislosti se šířením koronaviru