Aktuality z oblasti financí

MČ Praha 10 opět podpoří projekty svých občanů. Na „Zásobník“ vyčlenila 800 tisíc korun

Desátá městská část bude od 26. dubna do 3. května přijímat přihlášky do soutěže „Zásobník projektů – partnerství pro Prahu 10“. Do ní se mohou hlásit organizace i občané, kteří mají nápad na zlepšení kvality života či veřejného prostoru na Desítce, a to jak prostřednictvím jednorázové akce, tak i dlouhodobější aktivity. Projekty, jež v soutěži uspějí, radnice podpoří částkou až 50 tisíc korun; celkem je na „Zásobník“ vyčleněno 800 tisíc korun.

Publikováno: 07.04.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Finance, Granty a dotace, Projekty3393

„Soutěží chceme obyvatele Desítky motivovat, aby se podíleli na vzhledu svého okolí a dění v něm. Pak si k místu svého života vytvoří mnohem osobnější vztah, pečují o něj a chrání ho,“ vysvětluje David Kašpar (VLASTA / STAN), místostarosta pro školství a kulturu, který má Zásobník projektů v gesci. „Myslím, že městská část by měla zajišťovat kvalitní podmínky pro to, aby naši aktivní spoluobčané mohli realizovat své nápady. Je to svým způsobem investice do lidí samotných, což je v této době možná to nejdůležitější,” doplňuje David Kašpar s odkazem na aktuální pandemickou situaci. 

Finanční podporu do výše až 50 tisíc korun mohou jednotlivec nebo organizace získat například na projekty na ochranu přírody, umělecké počiny nebo nápady na tvorbu outdoorových prvků. Nárok na příspěvek mají i pořadatelé, kteří nejsou sdruženi v oficiálních organizacích či spolcích, všechny podpořené akce se však musejí uskutečnit do konce listopadu.

„Zásobník projektů pořádáme každoročně. Letošní novinkou je zjednodušení samotné žádosti: Občané vše vyplní v jednom formuláři, nebudou muset zvlášť dokládat žádné potvrzení,“ upřesňuje místostarosta Kašpar.

Na přípravu a podání projektů mají lidé ještě takřka měsíc, následně soutěž vyhodnotí pětičlenná odborná porota a 3. června budou vyhlášené výsledky. 

Podrobnosti o soutěži najdete na webových stránkách MČ Praha 10.