Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

V září se zdarma dostanete do jinak nepřístupných památek

Jako každoročně, i letos budou v celé republice mezi 7. a 15. zářím otevřeny tisíce památek v rámci Dnů evropského dědictví (EHD). V Praze 10 bude zpřístupněno 11 památek včetně strašnického krematoria, Husova sboru na Vinohradech nebo kostela Narození Panny Marie v Záběhlicích.
V září se zdarma dostanete do jinak nepřístupných památek

Dne 24. 9. 2013 se uskuteční závěrečný koncert EHD v Kostele sv. Václava ve Vršovicích. Dny evropského dědictví jsou společná aktivita Rady Evropy a Evropské komise, jejímž cílem je posílení historického povědomí občanů. V České republice se konají od roku 1991 a organizuje je Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, jehož je Praha 10 členem. Místostarostka Ivana Cabrnochová (SZ) zdůrazňuje: „V rámci těchto dnů se můžete podívat na historická nebo jinak pozoruhodná místa v naší městské části. Všechny vstupy včetně závěrečného koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR jsou samozřejmě zdarma.“

Tradiční svatováclavský koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, který již od roku 2011 zakončuje Dny evropského dědictví ve vršovickém Kostele sv. Václava, proběhne 24. září 2013. Tentokrát bude toto hudební těleso doplněno Spojenými sbory Podkrušnohoří. U příležitosti této události zkomponoval významný český skladatel a dirigent plk. Jan Zástěra symfonii in konorem Jacobi Trautzli. Dirigovat ji bude sám autor. Také vstupné na tuto akci je samozřejmě zdarma.

Podrobnější informace ZDE.