Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

V Heroldových sadech si nyní můžete půjčit a přečíst knihu přímo v parku

Praha 10 představuje nový projekt s názvem „knihovnička v parku“. Obyvatelé a návštěvníci této městské části tak budou mít letos od 17. září možnost bezplatného zapůjčení knihy v Heroldových sadech. Na tomto místě bude totiž celoročně umístěna volně přístupná knihovnička. „Lidé si zde budou moci vypůjčit knihy, přečíst si je na místě, nebo si je zapůjčit i k přečtení doma, a pak je vrátit. Do knihovničky však také mohou umístit knihy, které v domácnosti vyřadí. V ideálním případě by tak měla být zajištěna průběžná obměna knižních titulů v knihovničce umístěné ve veřejném prostoru,“ uvedla místostarostka Prahy 10 Ivana Cabrnochová (SZ).

V Heroldových sadech si nyní můžete půjčit a přečíst knihu přímo v parku

Slavnostní otevření a uvedení knihovničky do provozu proběhne dne 17. září ve 13:00 hod. v Heroldových sadech. Akce bude spojena s představením nově vytvořené velkoformátové mozaiky na nedalekém dětském hřišti.

 

Cílem záměru je nabídnout obyvatelům Prahy 10 a návštěvníkům parků možnost bezplatného vypůjčení knih pro četbu při posezení v parku či jejich zapůjčení domů, a zároveň oživit tímto funkčním prvkem veřejný prostor. „Knihy pro prvotní naplnění knihovničky darovala Městská knihovna v Praze, které tímto radnice velmi děkuje,“ dodal starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík.

 

Přijďte si prohlédnout novou knihovničku, přineste vyřazenou knihu a vyberte si v knihovničce četbu, která Vás zaujme.

 

Tento projekt byl realizován v rámci vítězství Prahy 10 v soutěži Město stromů 2012/2013. Soutěž Město stromů je celostátní soutěží vyhlašovanou Nadací Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice.