Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Praha 10 zřídí knihovničky v parcích

S unikátním projektem - zřídit knihovničky v parcích - přichází městská část Praha 10. V letošním roce by měla být vyrobena a instalována takováto dvě zařízení. „Chceme tím umožnit a zároveň zpříjemnit obyvatelům Prahy 10, ale i dalším návštěvníkům, návštěvy parků a posezení v přírodě se zajímavou knihou. Tímto způsobem chceme pozvednout nabídku stále se rozvíjejících služeb a zároveň oživit veřejný prostor,“ představila unikátní projekt místostarostka městské části Praha 10 Ivana Cabrnochová (SZ).

 

Publikováno: 24.04.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Společně, Zprávy tiskového mluvčího, Různé97
Praha 10 zřídí knihovničky v parcích

Knihovničky by měly být instalovány v Heroldových sadech a v nově zrevitalizovaném parku Malinová – Chrpová. Budou volně přístupné všem zájemcům. Knihy, ale třeba i CD, si lidé budou moci zapůjčit i domů. Na druhou stranu jim bude umožněno do těchto zařízení přinést zajímavé knihy, které vyřazují ze svých knihoven. „V případě potřeby budou knihovny doplněny literaturou, kterou daruje městská knihovna, s kterou jsme předjednali prvotní naplnění knihovniček,“ upřesnil starosta Milan Richter (ODS) s tím, že náklady na zřízení a propagaci knihovniček nepřevýší 250 tisíc korun.

Projekt je realizován i v rámci vítězství Prahy 10 v soutěži Město stromů, jejímž cílem je realizace různých projektů inspirovaných stromy a přírodou. Praha 10 se v tomto případě inspirovala podobnými úspěšnými projekty v zahraničí.