Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Při Jabloňové ulici vzniká nový „fit park“

Obyvatelé Prahy 10 budou mít od letošního roku další možnost využít pro aktivní trávení volného času venkovní posilovací stroje. Nový „fit park“ vzniká při ulici Jabloňová, v části mezi ulicemi Topolová a Hvozdíková. Cvičební stroje, které zde budou instalovány, nahradí staré a již nevyužívané pískoviště. „Fit park doplní několik dalších podobných realizací, které můžeme u nás na desítce již používat. Cvičební prvky jsou kupříkladu v ulicích Jakutská, Nosická, Narcisová nebo Škvorecká, a nově budou i v právě rekonstruovaném Malešickém parku. V ulici Jabloňová ovšem bude cvičební prostor zatím nejrozsáhlejší, plánujeme přidat jedenáct cvičebních strojů a  pořídit lavičky. Zajímavostí pak jsou dvě šlapadla umístěná u laviček, takže kdo nebude chtít využít stroje, může alespoň posílit dolní končetiny při posezení. Podobná šlapadla máme již několik let u laviček při Hamerském rybníku,“ informoval o novinkách 1.místostarosta Prahy 10 Vladimír Novák (ČSSD).

Přípravné práce na výstavbu „fit parku“ Jabloňová již byly zahájeny. V první fázi dojde k odstranění starého oplocení, betonového pískoviště a asfaltové plochy. V další fázi budou okolo fitnes parku ve tvaru trojúhelníku vybudovány nové chodníky z betonové zámkové dlažby. Následně se nainstalují cvičební prvky. Zároveň dojde k repasi, doplnění laviček a odpadkových košů. Pod fitnes prvky bude pryžový povrch a mezi jednotlivými stroji položen travní koberec.

Cvičební prvky podporují aktivní trávení volného času, jsou celoročně přístupné a jejich využití je zdarma. „Důvodem ke zřízení fit parku v ulici Jabloňová je i blízkost domova pro seniory ve Zvonkové ulici. Právě lidé důchodového věku jsou jednou z cílových skupin, které mohou fitnes prvky využívat. Ale přirozeně vhodné jsou i pro mládež a obecně všechny dospělé, kteří mají zájem udržovat své tělo i mysl ve „fit“ stavu,“ řekl místostarosta.

„V letošním roce kromě výstavby fit parku chystáme ještě další doplnění a úpravy na dětských hřištích. Např. v ulici Tulipánová se děti mohou těšit na herní sestavu se skluzavkou a otáčecím bagrem pro hru s pískem, na dětském hřišti Sedmidomky přibude nerezová skluzavka pro menší děti a na hřišti Nad Primaskou dojde k výměně starých a již nevyhovujících pryžových dlaždic za nový litý pryžový povrch,“ doplnil Novák.