Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

MČ Praha 10 zve na sportovní den v Malešickém parku

MČ Praha 10 se s prázdninami loučí aktivně. V sobotu 31. srpna pořádá Desítku na Desítce, sportovní veletrh a běžecké závody pro malé i velké. Akce proběhne od 11:00 do 18:30 v Malešickém parku, kde se zároveň představí sportovní organizace z městské části, a zájemce budou rovnou nabírat do svých řad.

Děti budou soutěžit ve třech kategoriích běhů: ty nejmenší (ročníky 2013 a mladší) na 200 metrů, starší (2008 – 2012 a 2004 – 2007) pak na 800 metrů. Junioři a dospělí, rovněž rozdělení podle věku, mohou běžet pět nebo deset kilometrů. Registrace na závody je otevřená do pátečních 19:00, limitovaný počet účastníků se může přihlásit ještě v sobotu přímo na místě.

„Akci jsme koncipovali tak, aby si děti užily závěr prázdnin, a zároveň už se jejich rodiče mohli připravit na nadcházející školní rok. Na jednom místě se jim bude prezentovat kolem tří desítek sportovních organizací a volnočasových spolků, do kterých mohou své děti i sebe rovnou přihlásit. Nemusí tak obíhat Prahu, aby vybrali vhodný kroužek nebo klub,“ popisuje Jana Komrsková (Piráti), místostarostka MČ Praha 10, do jejíž gesce patří mj. sport.

Škála odvětví, na která budou organizace na svých stáncích či na pódiu lákat, bude pestrá. Od fotbalu, přes badminton a házenou až po street dance a bowling. Po celou dobu bude probíhat doprovodný program, akci zakončí závěrečný koncert. Startovné ze závodu bude odevzdáno na konto obecně prospěšné společnosti Centrum Paraple, o.p.s.