Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Kurzy sebeobrany pro ženy a dívky i pro seniory pokračují i o letních prázdninách

Mimořádně příznivé ohlasy a velký zájem vzbudily bezplatné kurzy sebeobrany, které radnice Prahy 10 pořádá již druhým rokem. Uvedené kurzy jsou určeny pro ženy, dívky a seniory s ohledem na to, že právě tyto skupiny obyvatel se mohou nejsnáze stát oběťmi fyzického násilí. Smyslem kurzů je naučit účastníky v předstihu identifikovat nebezpečné situace, předcházet jim a pokud taková situace již nastane, umět efektivně případný útok násilníka odvrátit a eliminovat tak maximálně případnou újmu na svém zdraví.
 

 

Publikováno: 15.05.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Sociální oblast a zdravotnictví, Společně, Různé121
Kurzy sebeobrany pro ženy a dívky i pro seniory pokračují i o letních prázdninách

Účastníci se během jednoho kurzu, který se skládá z osmi lekcí po 90 minutách, naučí základy pohybové průpravy, správné reakce při obraně i útoku na horní i dolní část těla, nacvičí si sebeobranné i útočné chvaty a hmaty vedoucí k zneškodnění útočníka. Kurz obsahuje také cvičení směřující ke zvýšení fyzické kondice účastníků a blok zaměřující se na vhodný způsob komunikace pro předcházení ohrožení či pro případ řešení vypjatých stresových situací.

Kurzy sebeobrany se budou konat i v letních měsících ve Sportcentru10 v Kodaňské ulici ve Vršovicích, kdy se tématicky vystřídají kurzy určené pro ženy a dívky a kurzy pro občany v seniorském věku. V červenci se mohou kurzů zúčastnit senioři, srpen je pak vyhrazen ženám a dívkám.

Harmonogram kurzů, s podrobnou anotací jednotlivých lekcí, je dostupný na webu městské části Praha 10 v sekci Akce a projekty.

Kurzy sebeobrany jsou určeny pro občany Prahy 10 a jsou bezplatné. Podrobnější informace a přihlášky je možné získat na e-mailové adrese katerinab@praha10.cz, případně na telefonním čísle 267 093 699 (Mgr. Kateřina Bělohlávková).