Aktuality z oblasti financí

Ve složité osobní situaci může pomoci advokát nebo mediátor

Rada MČ Praha 10 schválila v červnu realizaci projektu odborného poradenství pro občany městské části, kteří se nacházejí v obtížné sociální situaci. Jedná se o zajištění právního poradenství a o zajištění mediace pro klienty, kteří požádají odbor sociální o pomoc při řešení své situace. Uvedené služby budou pro tyto klienty bezplatné. Projekt bude realizován v období od srpna do listopadu 2014.

Ve složité osobní situaci může pomoci advokát nebo mediátor

Potřeba zajistit uvedené služby vyplynula jednak ze šetření mezi občany, které proběhlo v loňském roce jako součást přípravy Střednědobého plánu rozvoje a udržitelnost sociálních a návazných služeb na území MČ Praha 10 a jednak ze zkušeností sociálních pracovníků odboru sociálního, kteří se každodenně setkávají s poměrně složitými osobními problémy svých klientů. 

Právní poradenství se zaměřením zejména na rodinnou, finanční a bytovou problematiku je zajišťováno advokátem.

Mediace je metoda, při níž profesionální prostředník – mediátor – pomáhá znesvářeným stranám obnovit nebo zlepšit vzájemnou komunikaci a hledat způsob, jak problémy vyřešit. Mediace je zajišťována kvalifikovanými mediátory se zaměřením na rodinnou mediaci (pomoc při řešení sporů v rodině).

Kontakt pro bližší informace k právnímu poradenství pro klienty odboru sociálního ÚMČ Praha 10:

Bc. Linda Zákorová, vedoucí oddělení sociální práce odboru sociálního Úřadu MČ Praha 10, telefon 267 093 226, e-mail lindaz@praha10.cz

Kontakt pro bližší informace k mediaci pro klienty odboru sociálního ÚMČ Praha 10:

Mgr. Anna Chochulová, vedoucí oddělení sociálně-právní ochrany dětí a práce s rodinou odboru sociálního Úřadu MČ Praha 10, telefon 267 093 219, e-mail: annac@praha10.cz