Aktuality z oblasti financí

V Praze 10 není nuda. Veletrh představí, co všechno se dá podniknout na desítce

Co všechno se dá podniknout ve volném čase na „desítce“? Odpověď nabídne první ročník Sportovního a volnočasového veletrhu, který se uskuteční už tuto neděli v Malešickém parku!

Publikováno: 05.10.2017
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Malešice, Zprávy tiskového mluvčího1745
V Praze 10 není nuda. Veletrh představí, co všechno se dá podniknout na desítce

„Řekli jsme si, že by bylo skvělé představit obyvatelům desítky, jak různorodě se dá v městské části trávit volný čas – ať už jde o sportovní nebo jiné vyžití. Oslovili jsme proto stovky zdejších klubů a spolků s nabídkou, jestli nechtějí svou činnost veřejně představit, a protože jejich zájem předčil naše očekávání, uspořádali jsme první ročník Sportovního a volnočasového veletrhu,“ říká radní pro sport Bohumil Zoufalík.

Mezi jedenáctou a osmnáctou hodinou se tak návštěvníci Malešického parku budou moci seznámit s pestrou škálou volnočasových aktivit, které se dají na desítce provozovat. Nezávisle na počasí představí svou činnost přinejmenším padesát vystavovatelů – většina s ukázkami své činnosti, jiní skrze propagační materiály.

To slibuje bohatý doprovodný program: na pódiu se v průběhu dne vystřídají vystoupení mnoha organizací účastnících se Veletrhu. Bude k vidění ukázka tance, canisterapie, jógy, první pomoci, fyzioterapeutického cvičení i mnoho dalšího.

Protože se jedná o sportovní veletrh, nebudou muset návštěvníci jen pasivně přihlížet, mnoho sportů si budou moci na místě sami vyzkoušet. Budou moci zkusit, jak jim jde například běh, ve kterém si i zazávodí, jóga, fotbal, volejbal, badminton, in-line, florbal, americký fotbal, pozemní hokej, kuličky, lakros, aerobic nebo karate.

„Pro nás se jedná o nejdůležitější akci roku, která nám pomáhá s naším hlavním cílem: propojit fungující organizace a spolky nezávisle na jejich velikosti a rozpočtu s lidmi, kteří chtějí sportovat a aktivně trávit svůj volný čas. Lidé často chtějí sportovat, ale neví, kde. Na druhou stranu tu funguje řada klidně menších klubů a spolků, které nabízí nepřeberné množství aktivit, ale nemají tolik prostoru se prezentovat. A ty veletrh propojí,“ vysvětluje Bohumil Zoufalík.

Celodenní akci, kterou podporují a zúčastní se jí známí a úspěšní sportovci jako Tomáš Verner, David Svoboda, Martin Fuksa nebo Antonín Panenka, završí večerní koncert.