Aktuality z oblasti financí

Prahu 10 rozehrají muzikanti - oslaví Evropský den hudby

Hudba všech žánrů a pro všechny pod širým nebem – taková je hlavní myšlenka oslavy Evropského dne hudby, který proběhne ve čtvrtek 21. června 2018 na veřejných prostranstvích v Praze 10. Druhý ročník akce s názvem ŽIJ S HUDBOU S PRAHOU 10 promění park v Malešicích a Vršovicích na improvizované koncertní sály, kde na profesionálně vybavených podiích vystoupí například hiphopoví INDY&WICH, ska a reggae kapela FAST FOOD ORCHESTRA nebo zpěvák Adam Mišík.

Prahu 10 rozehrají muzikanti - oslaví Evropský den hudby

„Po boku těchto známých jmen budou mít možnost zahrát si před publikem také začínající či zatím méně známí hudebníci, kterým třeba právě tato akce otevře dveře k jejich hudební kariéře,“ říká první místostarosta Tomáš Pek.

„Loni jsme s oslavami dne hudby začali a velice nás překvapily pozitivní ohlasy ze stran návštěvníků, kteří přišli se svými rodinami a vytvořili velmi příjemnou atmosféru. Věřím, že se pro ně akce stane tradicí,“říká Ondřej Počarovský, člen rady Městské části Praha 10.  Letos se akce ŽIJ S HUDBOU S PRAHOU 10 uskuteční na dvou významných prostranstvích na území této městské části - v Malešickém parku, kde to rozjede hip hopová skupina INDY & WICH + LA4a ska kapela FAST FOOD ORCHESTRA. Druhá scéna vyroste v Heroldových sadech, kde vystoupí zpěvák a kytarista ADAM MIŠÍK, ale také soubory talentovaných žáků ze Základních uměleckých škol z Prahy 10.

Chce si také zahrát na desítce? Přihlaste se a odehrajte svůj první velký koncert

Velký prostor chce pořadatel akce, městská část Praha 10, dát i letos začínajícím skupinám a zpěvákům. Přihlásit se může kapela, zpěvák, či hudební formace a předvést své hudební umění před publikem. Přihlásit se mohou amatérští hudebníci a skupiny bez omezení hudebního stylu a věku, a to na email denhudby@praha10.cz

Chcete si vyzkoušet, jaké je to být DJem, nebo se podívat, jak hrají mistři tohoto oboru? Právě pro vás bude na scéně v Malešickém parku připraven DJský workshop Hudební školy Musartedo.

Novinkou pro letošní ročník akce ŽIJ S HUDBOU S PRAHOU 10 bude afterparty, která po skončení hudební produkce na obou scénách proběhne v hudebním klubu Café v lese.