Aktuality z oblasti financí

Praha 10 získala titul "Skokan roku" v soutěži Zlatý erb 2013

Titul "Skokan roku" získala desátá městská část v krajském kole soutěže webů Zlatý erb 2013, která každoročně nastavuje standardy webových prezentací měst a obcí v České republice. "Je skvělé, že se nová podoba našeho webu praha10.cz setkala s takto pozitivním hodnocením profesionálů. Návštěvníci našich nových stránek lze mj. naleznou i video reportáže o Praze 10 či možnost online chatu s radničním call centrem. Do konečné podoby webu promlouvala i místní občanská sdružení, kterým jsme umožnili jej připomínkovat. Jsem rád, že společné úsilí bylo odměněno tímto oceněním,“ uvedl u příležitosti vyhlášení výsledků soutěže starosta Prahy 10 Milan Richter (ODS).

Publikováno: 14.03.2013
Kategorie: Společně, Zprávy tiskového mluvčího45
Praha 10 získala titul "Skokan roku" v soutěži Zlatý erb 2013

Nový web Prahy 10 nabízí nový přehlednější design, jednodušší vyhledávání, online stav žádostí o občanky i pasy či vyhledávání pro řešení nejrůznějších životních situací. Díky spolupráci s občanskými sdruženími tak úřad nechal do nového webu zapracovat mj. lepší vyhledávání informací i přehledné dohledávání dotazů a odpovědí podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Nově by měl začít fungovat i integrovaný kalendář všech akcí, které se na území Prahy 10 budou dít – politických, kulturních či sportovních.

Cílem soutěže Zlatý erb je podle organizátorů je podpořit kvalitu a dostupnost místní veřejné správy prostřednictvím informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Tato soutěž má dlouholetou tradici a získala i zahraniční ocenění. Celorepublikově se koná již popatnácté a v gesci Magistrátu hlavního města Prahy ve spolupráci s odborem informatiky je organizována od roku 2004. Do pražského kola soutěže Zlatý erb 2013 se letos přihlásilo celkem 20 městských částí, které soutěžili i letos ve třech tradičních kategoriích.


Skokan roku: MČ Praha 10
Nejlepší webová stránka města:
1. místo MČ Praha 12
2. místo MČ Praha 2
3. místo MČ Praha 7
Nejlepší webová stránka obce:
1. místo: MČ Praha – Velká Chuchle
2. místo: MČ Praha – Dolní Počernice
3. místo: MČ Praha – Troja
Nejlepší elektronická služba:
1. místo: MČ Praha 6 – Šestka bez bariér
2. místo: MČ Praha 2 – Oficiální mapový portál městské části Praha 2
3. místo: MČ Praha 8 – Portál veřejných zakázek