Aktuality z oblasti financí

Praha 10 podpořila mladé slávistické talenty částkou 1,34 mil. korun

Symbolický šek na 1,34 miliónu korun na mládežnickou kopanou předal včera starosta Prahy 10 Milan Richter jako dar SK Slavia Praha v rámci dalšího kola náboru malých fotbalistů do tohoto legendárního pražského klubu působícího v této městské části. Šek si z rukou starosty převzal manažer mládeže Slavie Karol Kisel. „Doufám, že jste přišli všichni s nadšením. Rádi mezi sebou přivítáme i starostu Prahy 10, se kterou velmi úzce spolupracujeme nejen při organizaci našich turnajů," zahájil včerejší nábor Kisel.

Publikováno: 29.03.2013
Kategorie: Společně, Zprávy tiskového mluvčího67
Praha 10 podpořila mladé slávistické talenty částkou 1,34 mil. korun

"Na podporu sportu a mládeže jde v naší městské části letos asi 15,6 milionů korun. Jedná se o peníze z odvodů z hracích automatů za první pololetí loňského roku," uvedl starosta Richter (ODS) s tím, že podobné částky jako fotbalová Slavia získali na mládež i CU Bohemians a hokejová Slavia. „Sportovní kluby se výpadkem peněz od Sazky ocitly v letošním roce v nepříjemné finanční situaci a stály před dvěma cestami. Buď razantně nějak omezit činnost, nebo zvýšit příspěvky, a my prostě nechceme, aby se ze sportu stala nějaká exkluzivní záležitost pro pár vyvolených. Chceme udržet mladé lidi u sportu,“ doplnil radní Prahy 10 pro sport Petr Vozobule (DPD).

Další peníze na sport jdou letos na rekonstrukci školních hřišť U Vršovického nádraží a Kodaňská, nový povrch dostane tělocvična školy Olešská. „Zbytek peněz jde přímo na děti z Prahy, je to částka 1.100 korun na každé dítě, které tady sportuje,“ doplnil starosta.

Z průzkumu Mezinárodního centra pro sportovní studia (CIES), což je společný projekt FIFA a švýcarské univerzity v Neuchâtelu, vyplývá, že Slavia je na jedenáctém místě v Evropě, co se uplatnění svých odchovanců v profesionálním fotbale týče.

Další informace: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PRpxztQxAww
a http://www.slavia.cz/