Aktuality z oblasti financí

Praha 10 ožije sportem! V Malešickém parku budou od září aktivity pro všechny věkové skupiny

Začátek školního roku mohou (nejen) občané Prahy 10 přivítat sportem. Nejdříve během, v dalších dnech bude následovat nordic walking a jóga. Trio těchto bezplatných aktivit se bude v Malešickém parku v září a říjnu opakovat pravidelně, vždy za účasti lektorů. V sobotu 12. září se na stejném místě uskuteční velký rodinný podnik s názvem Desítka na Desítce, sportovní veletrh a běžecký závod v jednom.

Publikováno: 28.08.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Malešice3262

„Podzimní sportovní akce v Malešickém parku jsou koncipované tak, aby se jich mohli účastnit mladší i starší ročníky, lidé pohybově méně i více zdatní. Tradiční Desítku na Desítce jsme pak letos pojali hodně prorodinně,“ popisuje Jana Komrsková (Piráti), místostarostka MČ Praha 10 odpovědná mimo jiné za oblast sportu, jehož pozitivní dopad na lidský organismus je všeobecně známý.

„Existují klišé, které je člověku pro jejich notorickou známost až hloupé opakovat. Pak ale přijdou okolnosti, které jejich pravdivost dost důrazně připomenou,“ říká místostarostka Komrsková s odkazem na rčení „ve zdravém těle zdravý duch“, „sportem ku zdraví“ a celosvětové koronavirové martyrium. 

Na veletrhu Desítka na Desítce se tradičně představí sportovní kluby a kroužky z desáté městské části. Kromě toho přibydou – právě s ohledem na aktuální důležitost tématu zdraví – noví účastníci. Například Hygienická stanice hl. m. Prahy bude informovat nejen o správné hygieně rukou, ale i prevenci alkoholismu a kuřáctví. Účastníci se dozvědí informace o kanisterapii. A prezentovat se zde bude také soukromá záchranná služba.

Součástí veletrhu bude již tradičně běžecký závod, na který se mohou zájemci registrovat na této adrese: sportt.cz/register/1003.