Aktuality z oblasti financí

Praha 10 má programové prohlášení pro volební období 2018 - 2022

Radní městské části Praha 10, ve složení koalice VLASTA, Piráti a ODS, schválili na svém dnešním zasedání Programové prohlášení rady pro volební období 2018 - 2022, které vychází z již uzavřené koaliční smlouvy.

„Naším cílem je otevřená, efektivně a odpovědně hospodařící městská část, která usiluje o všestranný rozvoj celého svého území a zároveň naslouchá svým obyvatelům,“ uvedla starostka Renata Chmelová (VLASTA). „Za velmi důležité považuji, že jsme se zavázali zpracovat Strategický plán rozvoje Prahy 10, který budeme vytvářet ve spolupráci s veřejností.”

Právě veřejnost a její informovanost je jednou z priorit vedení městské části. Spuštěny budou nové komunikační kanály, které budou zaměřeny na všechny věkové kategorie a které budou informovat o tom, co se v jejich okolí děje.

„Programové prohlášení je pro nás obrovský závazek a ke všem zmíněným prioritám se budeme stavět čelem,“ uvedla první místostarostka Jana Komrsková (Piráti). „Čisté ulice, nová výsadba zeleně, podpora komunitního zahradničení nebo efektivní a transparentní rozdělování dotací na sport a volnočasové aktivity jsou jednou z našich priorit.“

„Mám radost, že jsme se dokázali velmi rychle a korektně domluvit. Do programového prohlášení se dostaly všechny důležité body našeho předvolebního programu. Ať už se jedná o řešení situace KD Eden, otázku parkovacích zón nebo výstavbu parkovacích domů,“ uvedl místostarosta Filip Humplík (ODS).

Programové prohlášení je rozděleno do 11 tematických kapitol, které postupně kopírují jednotlivé kompetence všech členů rady - Otevřená radnice; Územní rozvoj; Hospodaření; Školství; Doprava; Bezpečnost; Kultura; Životní prostředí; Sociální a zdravotní oblast a rodinná politika; Bytová politika; Sport a volný čas. 

Plné znění Programového prohlášení rady pro volební období 2018 – 2022 naleznete ZDE.