Aktuality z oblasti financí

Praha 10 cvičí jógu. Pro velký zájem budou kurzy zdarma pokračovat i na podzim a v zimě

Jóga. Cvičení, které podle mnoha odborníků pomáhá bojovat proti stresu i civilizačním nemocem, mohou obyvatelé Prahy 10 navštěvovat zdarma od května letošního roku. Pro velký zájem se oproti původním plánům bude v lekcích pokračovat i na podzim a v zimě. 

Publikováno: 21.09.2017
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Malešice, Zprávy tiskového mluvčího1735
Praha 10 cvičí jógu. Pro velký zájem budou kurzy zdarma pokračovat i na podzim a v zimě

Uvolňování svalů, zlepšení krevního oběhu, boj s všudypřítomným stresem, umění se uvolnit a relaxovat. Důvodů, proč cvičit jógu je i podle odborníků z různých oborů nepočítaně a seznamuje se s nimi stále širší veřejnost.

„Praha 10 se dlouhodobě snaží lidem přibližovat různé sportovní aktivity a letos poprvé jsme mezi ně zařadili i cvičení jógy. Musím přiznat, že zájem o lekce předčil naše očekávání, na každou z dvaceti uskutečněných lekcí přišlo mezi třiceti až sedmdesáti lidmi, což je úžasné a moc nás to těší,“ říká předsedkyně sportovního výboru Kateřina Peštová.

Kurzy jógy se od května konaly každou středu v klidném prostředí Malešického parku. Od půl šesté tam mohl kdokoli přijít a pod vedením zkušené lektorky si začít osvojovat základy cvičení, které je populární po celém světě.

Lékaři i psychologové často zdůrazňují přínosy jógy ve vztahu k nezdravému způsobu života, nebo prostě života, ve kterém se v moderní společnosti často nedá vyhnout stresu. Jóga kombinuje dechová i svalová cvičení se snahou o celkové protažení a zklidnění, které mnoha lidem pomáhá lépe zvládat stres. Ve výsledku jsou tak odpočatější, klidnější a nemusí sahat po náhražkách jako jsou cigarety nebo alkohol.

„Na józe je skvělé to, že ji může cvičit kdokoli – nezávisle na věku, kondici, zkušenostech. A na každého má přitom i podle lékařů při pravidelném cvičení znatelný pozitivní vliv. To je pro nás velkým důvodem, proč jsme se rozhodli v lekcích pokračovat i na podzim a v zimě,“ říká Kateřina Peštová.

Až do 27. září se budou kurzy jógy dál konat v Malešickém parku, týden na to, tedy 4. října, se uskuteční první lekce pod střechou. Od první říjnové středy se budou pravidelné lekce konat vždy v 19 hodin v tělocvičně Střední průmyslová škola Na Třebešíně.

„Přijít může opravdu kdokoli. Kdo má podložku, vezme si ji s sebou, kdo nemá, půjčíme mu naši. Jediné, co je potřeba, je chtít, zbytek vysvětlí lektor,“ usmívá se Kateřina Peštová.

Všechny kurzy jsou zdarma.