Aktuality z oblasti financí

Praha 10 bude rekonstruovat polikliniku v Malešicích. Soutěži na dodavatele už nic nestojí v cestě

Poliklinika v Malešicích se dočká kvalitní rekonstrukce. Městské části Praha 10 se podařilo vyřešit složité smluvní vztahy s provozovatelem, takže už nic nestojí v cestě vypsání výběrového řízení na dodavatele stavebních prací.

Publikováno: 19.06.2018
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Malešice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé2339
Praha 10 bude rekonstruovat polikliniku v Malešicích. Soutěži na dodavatele už nic nestojí v cestě

„Od chvíle, kdy vznikla současná koalice, pracujeme na tom, aby se poliklinika v Plaňanské dočkala rekonstrukce, kterou si bezpochyby zaslouží. Vyvarovali jsme se chyb předešlého vedení a za ty dva roky připravili takovou rekonstrukci, která neomezí péči o pacienty a zároveň povede k úplné obnově tohoto zdravotnického zařízení,“ říká první místostarosta Prahy 10 Tomáš Pek.

Cílem dvouletého snažení bylo připravit rekonstrukci tak, aby se z polikliniky stalo moderní zdravotnické zařízení, a zároveň tak, aby práce co nejméně omezily komfort lékařů i pacientů.

Městská část proto řeší rekonstrukci tak, aby poliklinika nikdy nebyla uzavřena celá. Dispozice objektu dovoluje jeho rozdělení na dva samostatně fungující celky, jejichž velikost umožňuje městské části nabídnout lékařům dostatek vhodných prostor v sousedním Bytovém domě Malešice. Lékaři z rekonstruované části se na přechodnou dobu přesunou do Bytového domu Malešice. Nedojde tak k omezení zdravotní péče a dopad na pacienty bude minimální.

„Nápady některých zastupitelů na prodej Polikliniky nebo jejího ponechání v současném stavu bez větších oprav považujeme za nesmyslné. Tento přístup by znamenal ohrožení dostupnosti zdravotní péče  včetně lékařské pohotovosti na území Prahy 10. Stejně tak je nesmyslný návrh budovu zbořit a postavit novou. Nemáme žádnou budovu, kam by se všichni lékaři po dobu výstavby mohli přesunout.  To by zcela jistě znamenalo, že lékaři by se do nové budovy už nevrátili, protože by si mezitím v různých místech našli nové ordinace. Koncentrace zdravotních služeb v jednom objektu je pro nás důležitá.“ vysvětluje Tomáš Pek.

„Pokud všechno půjde dobře, skutečně by se do konce roku 2018 mělo s rekonstrukcí začít. Věřím, že to je skvělá zpráva pro všechny lékaře i pacienty,“ uzavírá Pek.