Aktuality z oblasti financí

Pojďte bydlet na Desítku! Praha 10 hledá nájemníky do svých bytů!

Hned 10 bytů k pronájmu posílá desátá městská část do elektronické aukce. V nabídce jsou zrekonstruované bytové jednotky po celé Praze 10. Zájemci mohou své přihlášky posílat až do 6. dubna.

Publikováno: 31.03.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bydlení a nemovitý majetek3836

Elektronická aukce se týká několika rozdílných bytů. „Nejmenší z nich má 29,75 metrů, naopak největší má přes 82 metrů. Jde tedy o velmi širokou nabídku. Zájemci si mohou vybrat od bytů 1+0 až po 3+1,“ popisuje nabídku aukce Radek Lojda (Společně pro Prahu 10/TOP 09), místostarosta Prahy 10, který má bydlení ve své gesci.

Do soutěže se ještě pár dní mohou zapojit všichni, kdo by chtěli na Praze 10 bydlet, žádná větší omezení v přihlášce nejsou. „Může se přihlásit rodina s dětmi, matka samoživitelka nebo lidé, kteří žijí sami. Chceme, aby se do naší soutěže opravdu mohl přihlásit každý,“ vysvětluje Lojda.

Do bytového fondu Prahy 10 patří více než 3000 bytů, využívány jsou různým způsobem. Od dostupného bydlení až po klasické nájemní bydlení. „Desítka využívá byty různými způsoby, pomáháme seniorům i dalším citlivým skupinám, připravujeme pravidla pro podporu klíčových profesí. Tato aukce je ale otevřená komukoli. Víme, že aktuální situace s bydlením v Praze není jednoduchá a týká se spousty lidí, proto jsme podmínky aukce nijak dál neupřesňovali. Chceme byty opravdu nabídnout co nejširší skupině obyvatel,“ říká místostarosta.

Do veřejné soutěže se mohou přihlásit občané starší 18 let. Není podmínkou mít trvalé bydliště na Praze 10, zájemce musí pouze složit kauci 30 tisíc korun. Přihlášky se podávají elektronicky a podrobná pravidla jsou zveřejněna na webu Prahy 10.

V prvním kole radniční komise posoudí, jestli jsou přihlášky v souladu s pravidly, v kole druhém už proběhne aukce na konkrétní byty. Vyvolávací ceny budou odpovídat 140 Kč/m², vítězové budou moci podepsat nájemní smlouvu na dva roky.