Aktuality z oblasti financí

Občané „desítky“ můžou opět do výběrových komisí

Do výběrových komisí radnice pro veřejné zakázky se opět mohou hlásit občané z Prahy 10. „Jde o naši dlouhodobě úspěšnou snahu nakládat s prostředky radnice co nejvíce transparentně a přímá účast našich občanů při tomto rozhodování je toho velmi silnou zárukou,“ vysvětlil motivy radnice starosta Bohumil Zoufalík (Nez.).

Republikově unikátní registr občanů pro jejich účast ve výběrových komisích funguje v Praze 10 již několikátým rokem a ve výběrových komisích tak již zasedly desítky elektronicky vylosovaných občanů. V současném kole se do registru mohou hlásit obyvatelé Prahy 10 až do 27.listopadu. Mezi podmínky patří plnoletost či trestní bezúhonost. Z řad registru je vždy vylosován některý z občanů jako regulérní člen hodnotící komise. „Má stejná práva a povinnosti jako ostatní členové z řad zastupitelů a úředníků,“ připomněl starosta.


Členové komise jsou za svou činnost honorováni částkou 500 korun za každý den trvání komise. Kompletní informace včetně přihlášky jsou k dispozici v informačních kancelářích radnice nebo na oficiálním webu radnice http://www.praha10.cz/urad-mc/verejne-zakazky.aspx