Aktuality z oblasti financí

Nejhezčím „Dvorkem roku 2013“ se v Praze 10 stal dvorek v Ruské

Nejhezčím letošním dvorkem roku Prahy 10 se stal dvorek v ulici Ruská 6 a 8. Do čtvrtého ročníku soutěže se letos přihlásilo celkem 6 dvorků. Odborná porota složená ze zástupců úřadu, občanů a odborníků jednohlasně vybrala konečné pořadí vítězů soutěže.

Nejhezčím „Dvorkem roku 2013“ se v Praze 10 stal dvorek v Ruské

„Cílem soutěže je tradičně motivovat naše spoluobčany k údržbě a zvelebování vnitrobloků, případně předzahrádek jimi obývaných bytových domů,“ uvedl u příležitosti vyhlášení výsledků soutěže starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.)

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže se uskutečnilo 25. července přímo na vítězném dvorku v Ruské ulici. Vítězům byly předány diplomy a poukazy na zboží a služby.

 

Konečné pořadí:

1.místo

„Dvorek Ruská 6 a 8“ zastoupený panem Tomášem Sklenářem

Slovní hodnocení:

První místo obyvatelům dvorku v Ruské ulici porota uděluje za velmi povedenou přeměnu zatravněné střechy podzemních garáží na multifunkční zahradu. Za zapojování obyvatel domu do úprav zeleně, rozvíjení komunitního života, využívání recyklovaných materiálů a dešťové vody, výrobu vlastního kompostéru a za celkovou koncepci zahrady, kterou je možné využívat nejen k okrasným účelům ale také k hraní her, pěstování zeleniny a ovoce i k relaxaci.

 

2. místo

„Dvorek Sevastopolská 331/8“ zastoupený paní Barborou Langovou

Slovní hodnocení:

Druhé místo obyvatelům dvorku v Sevastopolské ulici porota uděluje za efektivní využití malého prostoru, za náročnou úpravu terénu, pěstování vlastní zeleniny a bylinek, za možnost pestrého využití dvorku všemi věkovými skupinami a za zapojení většiny obyvatel domu do úprav zahrady.

 

3. místo

„Dvorek Krupská 16, 18 a 20“ zastoupený panem L. A. Engelthalerem

Slovní hodnocení:

Třetí místo obyvatelům dvorku v Krupské ulici porota uděluje za posilování komunitního života a stmelování obyvatel všech věkových kategorií. Za nápaditou rekonstrukci starého klepadla na zahradní stůl, za ochranu laviček před vandaly, za instalaci dětského krytého pískoviště, za péči o veřejný volně přístupný prostor a za využívání kompostérů.

 

Soutěž „Dvorek roku Prahy 10“ je vyhlášena v rámci soutěže „Město stromů“ pořádané Nadací Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice. Městská část Praha 10 v této soutěži získala prestižní ocenění „Město stromů“ ročníku 2012/2013.