Aktuality z oblasti financí

MČ Praha 10 zprovoznila zajímavou herní aplikaci pro chytré telefony

Městská část Praha 10 připravila pro své občany, s využitím mobilní aplikace Geofun, dvě nové herní trasy, díky nimž mohou více poznat své okolí. Mobilní aplikace Geofun je určena pro tzv. chytré telefony a slouží jako zábavný průvodce po zajímavých místech.

MČ Praha 10 zprovoznila zajímavou herní aplikaci pro chytré telefony

Jedná se o bezplatnou mobilní aplikaci, která je ke stažení zdarma pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS. GEOFUN vychází z geocachingu, ale jedná se o zcela novou věc, která posouvá  geolokační hry s využitím chytrých telefonů do zcela nových dimenzí. Ne náhodou je GEOFUN označen jako geolokační hra nové generace. Během hraní budete objevovat nová místa, poslouchat pověsti, ukáže vám zapomenuté fotografie či nejrůznější zábavná videa. Během hry plníte pestré úkoly, odpovídáte na otázky, luštíte šifry, je toho dost a ještě mnohem více.

První trasa provede účastníky hry Vršovicemi a druhá Malešicemi. Na první trase je kromě jiného i herní zastávka u vily Karla Čapka, kterou městská část Praha 10 v loňském roce zakoupila. Toto „herní zastavení“ umožní účastníkům hry prohlédnout si interiér vily, která zatím není zpřístupněna veřejnosti, alespoň virtuálně. Podmínkou je přijít s „chytrým telefonem“ přímo k vile a následně splnit předložené úkoly. Připomeneme si tak osudy obou slavných bratří, jejich citáty a zavzpomínáme i na legendární „Pátečníky“. Hra má i akční náboj, protože je možné díky poutavému vyprávění zjistit, co se stalo, jak se to stalo, sledovat pachatele a snažit se celou věc vyřešit. Další zastavení je možné najít například u stadionu Bohemians, nebo na Čechově náměstí.

Druhá herní trasa s přiléhavým názvem „Expedice Malešice“ provede zájemce zajímavým sídlištěm a nově zrekonstruovaným Malešickým parkem. Cílem cesty je dokončit trasu a najít „malešický div“.