Aktuality z oblasti financí

MČ Praha 10 od pondělí přijímá žádosti o dotace. Skupiny zasažené koronavirovou krizí podporuje i dalšími způsoby

Občané městské části Praha 10 mohou žádat od pondělí 26. října do 9. listopadu (do 12:00) o dotace. V rámci programu, který Desítka každoročně vyhlašuje, vyčlení ze svého rozpočtu 30 milionů korun na prospěšné aktivity v kultuře, sportu, ochraně životního prostředí a udržitelného rozvoje a sociální a zdravotní oblasti.

Publikováno: 26.10.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Finance, Granty a dotace, Koronavirus3315

Prostřednictvím dotací radnice podporuje své občany a organizace, a to jak v jednorázových aktivitách, tak v pravidelné činnosti.

„V současné situaci, kdy jsou mnohé činnosti utlumeny nebo musí být úplně rušeny, ještě vzrůstá důležitost naší pomoci a spolupráce na území městské části. Nemálo organizací balancuje na hraně přežití a my musíme myslet nejen na přítomnost – bezprostřední ochranu zdraví obyvatel, ale i na budoucnost a ´restart života´ po konci pandemie. Program je vymyšlený tak, abychom mohli podpořit jak větší, systémovější projekty, tak ty menší, zaměřené na konkrétní oblast či lokální cílovou skupinu nebo problematiku,“ říká Lucie Sedmihradská (VLASTA), radní pro rozpočet, finance a právě dotace.

Městská část bude žádosti přijímat elektronicky prostřednictvím systému Grantys, který bude dostupný na webu MČ Praha 10 (https://praha10.cz/dotace/dotacni-rizeni-2021), současně je třeba je podat buď datovou schránkou, nebo v tištěné podobě.

Kromě přímé finanční pomoci Desítka hledá další způsoby, jak skupinám obyvatel ekonomicky postiženým koronakrizí pomoci. „Velmi rychlé a efektivní jsou sociální sítě. Před týdnem jsme spustili výzvu pro restaurační zařízení, která musela přejít na systém okének a objednávek. Nabídli jsme jim pomoc s propagací, už se jich přihlásilo třicet tři. V podobných aktivitách, které lze udělat okamžitě, budeme pokračovat, a paralelně připravovat systémová opatření,“ popisuje místostarosta Martin Valovič (ODS), který má v gesci podporu podnikání.