Aktuality z oblasti financí

Kompostéry pro občany městské části Praha 10

Projekt na předcházení vzniku odpadů formou podpory domácího kompostovaní realizovala Městská část Praha 10 ve spolupráci se společností ISES v letech 2015 až 2017.

Kompostéry pro občany městské části Praha 10

 

Projekt byl spolufinancován z fondů Evropské unie a Státního fondu životního prostředí České republiky prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí. Občanům městské části Praha 10 byly v rámci projektu bezplatně zapůjčeny zahradní kompostéry o objemu 700 l (typ K 700 společnosti Jelínek – Trading: www.kompostery.cz ), opatřeny víkem, provzdušňovacími otvory a bez dna – kompostovaný materiál je v kontaktu s půdou a mikroorganismy. Kompostéry jsou vyrobeny z materiálu, který se vyznačuje vysokou stabilitou a dlouhodobou životností. Pomohou například při kompostování posekané trávy a při podzimním zpracování spadlého listí, ale lze je také použít na kompostování běžných biodpadů a všech ostatních odpadů ze zahrady.

Na tento projekt získala městská část 90% dotaci z fondu EU a SFŽP z celkových nákladů, 10 % bylo hrazeno z rozpočtu městské části.

Přiložené dokumenty