Aktuality z oblasti financí

Hledáme doplňky do vily Karla Čapka

Nedílnou součástí obnovy objektu vily Karla Čapka je také doplnění zaniklých nebo z jiného důvodu chybějících částí. Na tomto poli se pak otevírá možnost pomoci ze strany obyvatel nejen MČ Praha 10, na které se tímto obracíme se svou prosbou.

Rádi byste přispěli k našemu záměru vzkřísit dům spisovatele Čapka ?  Vlastníte historický zařizovací předmět z doby 20. či 30. let 20. století ? Pak nám skutečně můžete pomoci.

Za dobu od postavení domu přišla různá období, v nichž byly zdánlivě nedůležité věci odstraněny, a tak nám dnes chybí například původní umyvadlo, kuchyňská výlevka, litinová vana na nohách, koupelnová kamna se sprchou, kuchyňský kachlový sporák, výtokové kohouty, záchod a bidet z počátku 20. století, dále vypínače, zásuvky a jiné předměty denní potřeby, jichž si tehdejší majitelé nemuseli ani příliš všímat, ale které jsou pro nás dnes vzácností vzhledem k tomu, že byly nahrazeny novodobými výrobky jistě vyšší užitné kvality, ale bez vztahu k původnímu vzhledu vybavení. Proto hledáme možnosti, jak je v objektu opět uplatnit a vrátit mu jeho podobu z doby, kdy jej užíval Karel Čapek a jemu blízcí.