Aktuality z oblasti financí

Desítka má nové Sportovce roku, ocenila celkem 12 jednotlivců a týmů

Po roční covidové pauze se na Desítku vrátila populární anketa. Titulem Sportovec roku se nově mohou pyšnit dva sportovní týmy a deset jednotlivců. Městská část ocenění udělila celkem v pěti kategoriích, slavnostní vyhlášení proběhlo včera v reprezentativním prostoru zahrady Trmalovy vily.

Publikováno: 16.05.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Ankety a soutěže3673

Od občanů či místních sportovních klubů se městské části sešly velmi různorodé nominace, čemuž odpovídá i seznam oceněných. Jsou mezi nimi například malý taneční mistr republiky, mladší fotbaloví dorostenci, plavkyně či volejbalová reprezentantka, která postoupila na mistrovství světa.

„Ocenili jsme mimořádné sportovní výkony a poděkovali za skvělou reprezentaci naší městské části. Zároveň ale chceme prostřednictvím ankety obecně upozornit na to, jak je sport důležitý po fyzické i psychické stránce, zejména po dvou letech plných omezení, a motivovat k němu co největší množství lidí,“ říká místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která má sport ve své gesci. „Na sportování dětí jsme se v letošním školním roce zvlášť zaměřili. Šest našich základních škol se zapojilo do projektu Trenéři ve škole, kdy část hodin tělesné výchovy vedou profesionální trenéři specializovaní na konkrétní sporty, a dětem tak přiblíží celou škálu možného sportovního vyžití,“ dodává místostarostka Komrsková.

Také v anketě Desítka ocenila zejména děti a mládež, patří jim hned sedm z dvanácti cen. „Tradičně jsme nezapomněli ani na hendikepované sportovce, kteří jsou pro ostatní obrovskou inspirací. Všemi nominacemi se zabývala porota složená z členů Výboru pro kulturu, sport a volnočasové aktivity, která také zvolila vítěze,“ popisuje nominace místostarostka Komrsková.

S dvanáctkou oceněných natočila městská část krátké medailonky, které se promítaly při slavnostním předávání cen. Ceremoniál proběhl poprvé v historii ankety (od roku 2013) na zahradě Trmalovy vily a sportovci byli ocenění nejen za loňský, ale i za předloňský rok. V něm soutěž s ohledem na omezení způsobená Covidem-19 nahradila anketa Trenér roku.

 

SPORTOVCI ROKU ZA OBDOBÍ 2020 – 2021

Děti a mládež do 15 let

  1. Luis Frederik Janáček – tanec (Danceway klub)
  2. Sophie Wesolowská – pozemní hokej (SK Slavia Praha)
  3. Marek Čepela  - badminton (TJ Astra Zahradní Město, z.s.)

Děti a mládež nad 15 let

  1. Jaroslav Skokan – sportovní gymnastika mužů (T.J. Sokol Praha Vršovice)
  2. Eliška Mikynová – skoky do vody (Klub Slavia Praha - skoky do vody, z.s.)
  3. Jan Hejnal – sportovní gymnastika (GYMPRA Praha)

Kategorie dospělých

  1. Pavlína Šimáňová – volejbal (PVK Olymp Praha, Přípotoční)
  2. Tomáš Kott - zápas volný styl (Klub zápasu Bohemians Praha)

Sportovní týmy

  1. SK Union Vršovice – fotbal (mladší dorost)
  2. SK Slavia Praha - pozemní hokej (tým žen)

Tělesně hendikepovaní sportovci

  1. Dvořanová Pavla - plavání, stolní tenis (PLAVCI Praha SPMP)

Rostislav Vyhnálek - para dance - latinsko americké tance (Sportovní klub vozíčkářů Praha Malešice)