Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Cenu Jindřicha Waldese si odnesla jazyková škola The Villa

Zástupci městské části v čele se starostou Martinem Valovičem ocenili vítěze prvního ročníku ankety Podnikatel Prahy 10. O pořadí rozhodovali výhradně občané. 2 268 hlasujících rozdělilo celkem 5 712 hlasů v pěti kategoriích. Čtyři oborové kategorie doplnila hlavní cena Jindřicha Waldese. Tu si odnesla jazyková škola The Villa.

Publikováno: 07.12.2023
Kategorie: Článek4990

Zajímavostí prvního ročníku, která se nejspíš jen tak nebude opakovat, je sdílené první místo v kategorii relax krása a zdraví. Cenu si odnesly zástupkyně Centra komplexní péče Sámova a Jóga studio Krymská. Ostatní kategorie byly jednoznačné. Gastronomii opanoval Malešický mikropivovar. Dále zazářilo legendární Vršovické knihkupectví a mezi řemeslníky uspěl Robert Večeřa s opravnou obuvi a výrobou klíčů. „Jako člověk, který většinu profesního života patřil k živnostenskému stavu, gratuluji z celého srdce všem vítězům. Podpora drobného podnikání a malých firem je jednou z mých starostenských priorit. Živnostníci a malí podnikatelé nikdy neměli na růžích ustláno, ale poslední roky byly doslova očistcem. Proto jsem rád, že vznikla tato anketa. Chtěl bych, aby byla základem širší diskusní platformy s těmi, kteří u nás podnikají,“ vysvětluje starosta Martin Valovič.

Cena pro absolutního vítěze nese jméno po továrníkovi Jindřichu Waldesovi, který z Vršovic expandoval do celého světa a přezdívalo se mu vršovický Baťa nebo král knoflíků. Tuto cenu získala jazyková škola The Villa.


Informace o vítězích:

Absolutní vítěz ankety Podnikatel Desítky pro rok 2023: The Villa
Zajišťuje individuální jazykovou výuku pro děti, studenty i dospělé. Dále má The Villa v portfoliu firemní výuku pro zaměstnance malých, středních i velkých společností.

1. místo v kategorii Gastronomie: Malešický mikropivovar
Malešický mikropivovar je rodinná restaurace s nezapomenutelnou atmosférou, výborným pivem na čepu, výběrovou pivotékou a vynikající českou kuchyní.


1. místo v kategorii Relax, krása, zdraví: Jóga studio Krymská
Studio nabízí různé styly jógy. Lekce jsou vedeny zkušenými a certifikovanými lektory.

1. místo v kategorii Relax, krása, zdraví: Centrum komplexní péče Sámova
Zdravotnické zařízení s psychosomatickým přístupem. Věnuje se péči o dospělé i dětské pacienty v oblastech fyzioterapie, rehabilitačního lékařství, psychoterapie a nutričního poradenství.

1. místo v kategorii Řemesla: Robert Večeřa – opravy obuvi, výroba klíčů
Řemeslu se pan Večeřa věnuje více než 20 let. Kromě oprav obuvi nabízí opravy brašen, tašek, batohů, výměny zipů, výměny držadel, prodej kabelek a pásků, výrobu klíčů.

1. místo v kategorii Ostatní služby a prodejny: Vršovické knihkupectví
Věhlasné knihkupectví na rohu Moskevské a Slovinské nabízí 80 tisíc titulů knih, her a CD pro malé i velké. Tradici knihkupectví založilo nakladatelství Toužimský a Moravec již za první republiky.