Aktuality z oblasti financí

Začíná nábor zájemců do 2. běhu projektu „Komplexní rekvalifikace s Desítkou – úspěšný restart kariéry“. Hlásit se můžete od 14. srpna

Co je projekt „Komplexní rekvalifikace s Desítkou – úspěšný restart kariéry“?
Jedná se o projekt, jehož cílem je zvýšení kvalifikace a motivace osob pečujících o děti do 15 let, které povede ke zvýšení jejich adaptability a uplatnitelnosti při návratu především z rodičovské dovolené zpět na trh práce. 

Začíná nábor zájemců do 2. běhu projektu „Komplexní rekvalifikace s Desítkou – úspěšný restart kariéry“. Hlásit se můžete od 14. srpna

Komu je projekt určen? Kdo se může zúčastnit? 
Zúčastnit se mohou osoby na mateřské/rodičovské dovolené a osoby pečující o děti do 15 let jakéhokoli vzdělání s trvalým bydlištěm v Praze.

Jak se můžu přihlásit? 
Od 14. srpna 2017 je možné se přihlásit na e-mail: rekvalifikaces10@praha10.cz. Kapacita je omezena, proto doporučujeme, přihlásit se co nejdříve.

Jak bude 2. běh projektu probíhat?
Na základě vstupního motivačního pohovoru bude proveden výběr účastníků. Všichni vybraní účastníci/účastnice budou následně absolvovat bilanční diagnostiku a dále se zúčastňovat různých vzdělávacích aktivit:

  •        rekvalifikačních/kvalifikačních kurzů,
  •        doplňkového odborného vzdělávání (kurzy sociálních dovedností, jazykové a IT kurzy),
  •        volitelných kurzů finanční gramotnosti a brain joggingu.

V průběhu celého projektu bude probíhat koučink a individuální mentoring podporující kariérní rozvoj účastníků projektu.

V rámci projektu bude, jako doprovodná aktivita, rovněž zajištěno hlídání dětí v dětské herně přímo v místě konání projektových aktivit.

Kde bude projekt probíhat?
Projekt bude probíhat zejména v prostorách detašovaného pracoviště ÚMČ Praha 10 v Jasmínové ulici č. 35, Praha 10 a dále v místech, kde budou pořádány jednotlivé rekvalifikační kurzy.

Kdy se projekt, resp. jeho 2. běh, uskuteční? 
Celý projekt je realizován v období březen 2017 až únor 2019 v několika bězích. Předpokládané konání 2. běhu projektu je září 2017 až květen 2018.

Jsou nějaké požadavky na účastníky projektových aktivit?
Městská část Praha 10 uspěla se svou projektovou žádostí v rámci vyhlášené 062. výzvy „Soutěžní projekty na podporu rovnosti žen a mužů v hl. městě Praze“ z Operačního programu Zaměstnanost, Prioritní osa: 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly s projektem „Komplexní rekvalifikace s Desítkou – úspěšný restart kariéry“. 

Projektové aktivity jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu, operačního programu zaměstnanost, a jsou tak pro účastníky bezplatné. Z tohoto důvodu, resp. v zájmu efektivity vynaložených prostředků, od účastníků projektu očekáváme min. 80% účast (docházku) na zvolených projektových aktivitách. 

Kde mohu získat případné další informace?
V případě dalších dotazů využijte telefonní kontakty 720 965 953 nebo 736 499 375, či uvedený e-mail: rekvalifikaces10@praha10.cz