Aktuality z oblasti financí

Praha 10 letos rozdělí na projekty pro občany městské části více než 36 milionů korun

Zastupitelstvo Prahy 10 v pondělí schválilo návrh na rozdělení více než 36 milionů korun z letošního programu PODPOŘENO! Peněz na projekty z oblasti sportu, školství, kultury, sociálních služeb i ochrany životního prostředí jde ještě o zhruba osm milionů více než v loňském roce.

 

„V Praze 10 působí mnoho velmi kvalitních organizací nebo spolků ze všech zmiňovaných oblastí: odvádí mimořádně potřebnou práci v oblasti sociální péče, skvělou práci v oblasti dětského sportu, připravují oblíbené kulturní nebo vzdělávací akce. To jsou věci, kteých si vážíme a které chceme podporovat, protože tito lidé, jejich projekty a akce zlepšují kvalitu života mnoha obyvatel městské části,“ říká místostarosta Radek Lojda (TOP 09).

O peníze z rozpočtu města se ucházelo celkem 428 projektů z oblasti sportu, školství, kultury, sociálních služeb i ochrany životního prostředí. Podpořeno! bylo nakonec 330 z nich, celkem si tyto projekty, spolky nebo organizace rozdělí více než 36 milionů korun. (Úplný seznam naleznete zde: http://www.praha10.cz/mestska-cast/finance/dotace/dotacni-rizeni-2018 )

Peníze z rozpočtu městské části v rámci programu Podpořeno!  bude nakonec čerpat pestrobarevná škála různých projektů – od sportovních klubů přes divadla až po podporu ohroženým dětem v sociální oblasti. O každém projektu jednala odborná komise, která hodnotila jak požadovanou částku, tak celkový význam a přínos projektu pro městskou část.

Nejvíce peněz půjde letos do oblasti sportu, zde je podpora dokonce rekordní, následuje oblast sociálních věcí a kultury.

„Oproti minulému roku tak došlo v oblasti sportu k  navýšení o 6,5 milionu korun. Osm milionů korun v letošním roce obdrží ti žadatelé z řad sportovních klubů a jednot, jejichž projekty radnice podporovala již minulý rok. Zbylých zhruba 13 milionů korun dostanou nové projekty,” vysvětluje radní pro sport Bohumil Zoufalík (NPP10-HPLD).