Aktuality z oblasti financí

Budovu ve Strašnicích obsadí američtí filmaři, budou natáčet seriál o Albertu Einsteinovi

Budovu bývalé základní školy v pražských Strašnicích ještě letos obsadí američtí filmaři. Oscarový režisér Ron Howard tu bude natáčet seriál o předválečném životě Alberta Einsteina. Desetidílný seriál s názvem Genius se bude ve strašnické škole natáčet od letošního září až do února roku 2017. Prahu a lokace v ní si tvůrci vybrali nejen kvůli její bohaté architektonické vybavenosti, ale také kvůli tomu, že sám Einstein opravdu v Čechách pedagogicky působil.

Publikováno: 29.08.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura, Strašnice, Zprávy tiskového mluvčího1242
Budovu ve Strašnicích obsadí američtí filmaři, budou natáčet seriál o Albertu Einsteinovi

„Je pro nás skvělou zprávou, že zrovna budova na Praze 10 poslouží filmařům. Věřím, že interiéry budou jejich požadavkům odpovídat. Filmování ideálně spadá do doby projektové přípravy obnovy nyní prázdného objektu a Praze 10 se vyplatí i finančně. Peníze, které městská část získá za pronájem prostor nám ušetří výdaje např. právě na projektovou dokumentaci nutnou k dalšímu využití této stavby nebo na její údržbu,“ uvedl 1. místostarosta Tomáš Pek.

Budova v ulici V Olšinách bude po vratných úpravách pro filmování představovat interiér švýcarské školy v Aarau. Česká produkce bude seriál natáčet pro americkou hollywoodskou produkční společnost FoxTV.

„Jelikož se jedná o velké hollywoodské natáčení jsme také v úzké spolupráci s Universitou Karlovou v Praze, s ČVUT a s Akademií Věd ČR  a v jejich prostorách budeme film také realizovat. Natáčet budeme také na universitách v Brně, Plzni na Ministerstvu dopravy, Ministerstvu zemědělství, v Rudolfinu, na FFUK, v klášteře Teplá a na dalších lokacích,“ upřesňuje lokační manažer Ondřej Novák ze společnosti StillkingFilms.

Režisérem seriálu je držitel několika oscarů Ron Howard a autor snímků jako Apollo 13, Čistá duše, Šifra mistra Leonarda, Rivalové, Andělé a démoni, ad.