Aktuality ke koronaviru

Prázdniny podle MČ Praha 10: tábory pro děti i pobyty seniorů

Prázdniny skončily – a MČ Praha 10 při nich nezahálela. Přinášíme souhrn těch nejzajímavějších akcí, které jsme pořádali. Na své si přišly nejen děti, zaměřili jsme se i na jejich rodiče a prarodiče…  

Prázdniny podle MČ Praha 10: tábory pro děti i pobyty seniorů

Letní dětský tábor: Vládci Krkonoš
V termínu od 30. června do 12. července jsme uspořádali tradiční pobyt pro chlapce a děvčata od 5 do 14 let. Z Horském hotelu na Černé Hoře v Janských Lázních děti vyrážely na výlety, při nichž poznávaly Krkonoše. Kromě toho se v průběhu pobytu věnovaly soutěžím a hrám, užily si veselou pouť i karneval. A nechyběl ani celodenní výlet s výukovým programem – do zoologické zahrady ve Dvoře Králové.

Pobyty seniorů
Na stejné místo zavítali senioři, kteří „prázdniny“ odstartovali s předstihem. První turnus totiž začínal 23., druhý 30. června, třetí proběhl od 7. do 12. července. Muži a ženy nad 65 let s bydlištěm na území Prahy 10 se rovněž vypravili za zvířaty do Dvora Králové. Jinak se mohli podívat na stará známá místa a trávit čas v krkonošské přírodě. 

Sportovní příměstský tábor
Proběhl na začátku srpna. Městská část letos spolupracovala se Slavií Praha a malí sportovci si mohli vyzkoušet beach volejbal, rugby, atletiku nebo plavání, vše pod dohledem klubových trenérů. Po často náročných dopoledních aktivitách se účastníci přesouvali na oběd v doprovodu našich vedoucích do ZŠ Nad Vodovodem, kde pak trávili odpolední hodiny ve venkovních prostorách školy. Hrou tábora se stala netýmová vybíjená. Při výtvarných aktivitách vznikaly obrázky, kresby, papírové modely, nebo se děti pustily do některé ze stolních her. Středy byly ve znamení výletu: Společně jsme se vydali do Muzea Čtyřlístku v Doksech a pouť jsme zakončili projížďkou vyhlídkovou lodí po Máchově jezeře.

Sportovní veletrh a běžecký závod pro malé i velké: Desítka na desítce
Poslední prázdninový den patřil sportu v Malešickém parku! Na veletrhu se prezentovalo kolem třicítky sportovních organizací a volnočasových spolků, do kterých se děti mohly rovnou přihlásit. K vidění byly například sportovní aktivity jako fotbal, cyklistika, florbal, krav maga, pozemní hokej, badminton, házená, street dance či bowling. Po celou dobu akce probíhal doprovodný program, který byl akci zakončen závěrečným koncertem. Nedílnou součástí sportovního dne byly již tradiční běžecké závody všech věkových kategoriích a předání startovného Centru Paraple, o.p.s.