Aktuality ke koronaviru

Povodně působí v částech Prahy 10 rozsáhlé škody

Rozsáhlé škody na majetku ve druhé pražské největší městské části působí povodňová aktivita Botiče, především v oblasti Záběhlic. Ohrožen je ale i například vršovický Dům s pečovatelskou službou Sámova, jehož osazenstvo - několik desítek seniorů dnes pro jistotu radnice Prahy 10 nechala evakuovat do jiných zařízení.

Publikováno: 02.06.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Vršovice, Záběhlice, Různé173
Povodně působí v částech Prahy 10 rozsáhlé škody
"Pražský magistrát nás nechal totálně na holičkách. Záběhlice jsou pod vodou, nikdo z naší radnice nebyl nejen přizván na pražský krizový štáb, ale jsme i bez jakékoliv jiné podpory," upozornil z místa záplav emotivně místostarosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík.
V současné době jsou v Praze 10 občanům k dispozici dvě místa, která zdarma rozdávají pytle s pískem - první je přímo v Záběhlicích v ulici Harlacherova a druhé ve Vršovicích v ulici U Vršovického nádraží. Pro dotazy funguje i telefonní číslo 724 186 211. "Kdybychom si sami nesehnali tatrovky s pískem , autobusy na převoz ohrožených a sanitky na evakuaci nemocných, tak ohroženým a postiženým obyvatelům nemáme jak pomoci," dodal místostarosta Zoufalík, který zároveň vyzdvihl pomoc policie, hasičů i dobrovolníků z řad občanů.
Praha 10 má v tuto chvíli připravené i náhradní ubytování pro případně další nutné evakuované.