Aktuality ke koronaviru

Na Desítce je nová plocha pro míčové sporty

Ze záběhlického plácku využívaného na občasné protažení těla vzniká opravdové sportoviště! Plocha v Práčské ulici je nově zarovnaná, rozšířená a upravená, fotbal na zdejším hřišti tak získává nový rozměr. Městská část sem navíc zavěsila basketbalové koše a brzy přibydou sloupky na síť pro volejbal, tenis či nohejbal.

Publikováno: 28.08.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport3719

Místo nedaleko skautské klubovny původně fungovalo jako plac pro neorganizovanou hru míčových sportů. Desátá městská část ho již v minulosti doplnila o branky na fotbal a o hrazení, aby míče často nelétaly mimo hřiště. 

„Pak se na nás obrátili skauti, že by uvítali, kdybychom plácek ještě víc zvelebili. V průběhu prázdnin jsme proto celou plochu vyrovnali a částečně rozšířili. Úplně nově jsme přidali basketbalové koše a dalším krokem bude osazení tyčí na síť pro tenis, volejbal nebo nohejbal. Hřiště budou obsluhovat zástupci klubovny,“ popisuje místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která je na vršovické radnici odpovědná za životní prostředí i sport.

Na šotolinové ploše jsou i nové lavičky pro náhradníky kolektivních sportů a případnou relaxaci, nechybí ani odpadkový koš.