Aktuality ke koronaviru

Kurzy Nordic Walkingu pro seniory pokračují pro velký zájem i o letních prázdninách a na podzim

Pro velký zájem seniorů o kurzy Nordic Walkingu se městská část Praha 10 rozhodla pokračovat v pravidelných úterních lekcích Nordic Walkingu i o letních prázdninách a v podzimních měsících., a to až do konce letošního října. „Lekcí se mohou zúčastnit všichni zájemci o zdravý pohyb v přírodě a to i ti, kteří nemají předchozí zkušenost se sportem. Přítomné instruktorky naučí seniory správné technice chůze s hůlkami, vysvětlí účastníkům zdravotní přínos tohoto druhu pohybu a poradí i s nastavením a výběrem hůlek. Součástí všech lekcí je rozcvičení na začátku hodiny a pro obyvatele Prahy 10 jsou zdarma,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.)

Účastníci jsou rozděleni do dvou skupin. V první skupině, která absolvuje náročnější trasu jsou ti, kteří mají s Nordic Walkingem již předchozí zkušenost, ovládají techniku chůze a mají vyšší kondici. Ve druhé skupině věnuje instruktorka zvýšenou pozornost začátečníkům a osobám se zdravotními omezeními, opakovaně se předvádí a procvičuje správná technika chůze. Tempo je vždy přizpůsobeno možnostem všech členů skupiny. Na závěr každé lekce probíhá společné protažení.

O Nordic Walkingu se hovoří jako o novém zdravotním sportu. Nordic Walking je velice příjemný druh pohybu, který může vykonávat každý – začátečník či výkonnostní sportovec, mladý člověk, či člověk v pokročilém věku. Tepová frekvence se při běžné zátěži pohybuje v oblasti, ve které se člověk cítí dobře i přesto, že spotřeba energie je velmi vysoká. Výkon během lekce je vyžadován od 600 svalů lidského těla, což představuje téměř 90% všech svalů v těle. Nordic Walking pozitivně ovlivňuje nejzávažnější nemoci způsobené stárnutím, jako je ateroskleróza, osteoporóza, syndromy bolestí ve skeletu páteře, ischemická nemoc srdeční, hypertenze (vysoký krevní tlak), vysoká hladina cholesterolu. Nordic Walking je ideálním druhem v přírodě provozované, zdraví prospěšné pohybové aktivity.

Nordic Walking má kromě zdravotního přínosu i další nezanedbatelnou výhodu. Jedná se o společenský druh pohybu, při kterém lze konverzovat, zasmát se i nacházet nové přátele. Navíc je dokázáno, že v partě se to lépe táhne a skupina působí motivačně.

Kdy: pokračují každé úterý od července až do 29.10. vždy od 10 hod.

Kapacita kurzů: lekce se může zúčastnit až 40 osob.

Místo konání: Havlíčkovy sady (neboli Gröbovka). Sraz v parku před budovou ZŠ v ulici U Vršovického nádraží.

Způsob přihlášení: pokud vlastníte hůlky na Nordic Walking není nutné se předem na jednotlivé lekce hlásit. Pouze ti, kteří hůlky nevlastní, si předem musí rezervovat jejich bezplatné zapůjčení na tel. čísle: 739 656 520, či e-mailem na: info@senior-help.cz. Na stejných kontaktech Vám rádi zodpoví veškeré dotazy.

Na lekce doporučujeme: vhodnou obuv, oblečení dle počasí, vhodné zavazadlo (nejlépe batoh či ledvinku) a alespoň malou láhev vody.