Aktuality ke koronaviru

Knížku si můžete půjčit nebo přečíst již také v parku na Zahradním Městě

S velkým úspěchem mezi návštěvníky vršovických Heroldových sadů se setkala instalace venkovní, veřejně přístupné knihovničky. Praha 10 se proto rozhodla instalovat druhou knihovničku do parku Malinová – Chrpová na Zahradním Městě. Knihovnička bude fungovat na stejném principu - lidé si zde mohou vypůjčit knihy, přečíst si je na místě, nebo si je zapůjčit i k přečtení domů a následně vrátit. Do knihovničky však také mohou umístit knihy, které v domácnosti vyřadí. „Hned několik dní po slavnostním otevření první knihovničky se v ní začaly objevovat knihy nové. A nyní máme dokonce opačný problém než ten, kterého jsme se původně báli: knih lidé do knihovničky totiž nosí více než jich odnáší,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Hlavu vzhůru).  „Naplňuje mě radostí, že sázka na to dobré mezi námi se v tomto případě vyplatila,“ doplnil starosta k nenaplněným obavám o knihovničce bez knih.

Publikováno: 16.10.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura, Společně, Zprávy tiskového mluvčího, Různé350
Knížku si můžete půjčit nebo přečíst již také v parku na Zahradním Městě

Zbrusu nová knihovnička na Zahradním městě bude pro veřejnost otevřena od čtvrtka 17. října a bude volně přístupná po celý rok. Před zapůjčením knih si, prosím, přečtěte provozní řád, který vysvětluje princip fungování knihovničky. Knihy, které si půjčíte v parku Malinová – Chrpová, je možné vrátit i do knihovničky v Heroldových sadech a naopak. „Ozývá se nám i spousta občanů, kteří nabízejí své vyřazené knihy. Pro naplnění knihovničky v parku Malinová – Chrpová byly kromě knih darovaných Městskou knihovnou v Praze použity také knihy od paní Chrzové, která nám je zaslala poštou,“ doplnila zástupkyně starosty Prahy 10 Ivana Cabrnochová (SZ).

Tento projekt byl realizován v rámci vítězství Prahy 10 v soutěži Město stromů 2012/2013. Soutěž Město stromů je celostátní soutěží vyhlašovanou Nadací Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice.