Aktuality ke koronaviru

Dopravní opatření v oblasti Malešic a Jarova od 1. 9. 2018

Z Malešic k metru Želivského novou autobusovou linkou 199

Dopravní opatření v oblasti Malešic je připravováno na základě dlouhodobé nespokojenosti MČ Praha 10 i obyvatel okolí Počernické ulice s nepravidelností autobusového spojení z Počernické ulice k metru Želivského.

Publikováno: 30.08.2018
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava, Malešice, Michle, Strašnice, Vinohrady, Vršovice, Záběhlice, Různé2368
Dopravní opatření v oblasti Malešic a Jarova od 1. 9. 2018

Zejména autobusová linka 163, která do Malešic přijíždí až z Újezda nad Lesy, nabírá v kolonách na Českobrodské ulici značná zpoždění a tím se nepřiměřeně prodlužují intervaly spojů jezdících k nejbližší stanici metra. Proto bude linka 163 od 1. září 2018 ve směru od Štěrbohol zkrácena do zastávky Depo Hostivař a v úseku Sídliště Malešice – Želivského bude zavedena nová linka 199, která bude mít celotýdenně intervaly odpovídající páteřní autobusové lince. Spojení z Malešic k OC Štěrboholy zůstane zachováno díky prodloužené midibusové lince 228, která spojí Benice, Uhříněves, Dubeč, Štěrboholy se zastávkou Poliklinika Malešice. Kromě spojení k obchodnímu centru tak linka 228 zajistí městským částem na jihovýchodě Prahy i spojení k jejich spádovému zdravotnickému zařízení.

Linka 124 v pracovní dny nově s kloubovými autobusy

Kvůli rostoucímu přetěžování spojů, zejména v Michli a v oblasti Brumlovky, budou na linku 124 v pracovní dny od 1. září 2018 nasazeny kloubové autobusy. Ty bohužel nedokáží projet současnými úseky linky 124 mezi Zeleným pruhem a Dvorci a také obratištěm Habrová, proto bude linka 124 zkrácena do trasy Želivského – Zelený pruh. Mezi stanicí metra Želivského, novou zástavbou na Třebešíně a Habrovou pojede v pravidelném intervalu posílená linka 155, na kterou budou místo midibusů trvale nasazeny autobusy standardní velikosti. Základní interval z Habrové k metru Želivského bude ve špičkách zkrácen ze 12 na 10 minut, kolem poledne pak z 30 na 15 minut. Z Habrové bude současně díky průjezdu všech spojů linky 155 zajištěno i spojení na Sídliště Malešice a k Poliklinice Malešice.