Aktuality ke koronaviru

Desítka využívá na správu městské části i elektromobily

Čtyřkolka, skútr, osobní, nákladní a užitkové vozidlo. Těchto pět „elektropomocníků“ pomáhá se správou desáté městské části. Od předloňského roku je postupně pořídila PRAHA 10 – Majetková, akciová společnost vršovické radnice. O další dva elektromobily svůj vozový park rozšíří ještě do konce tohoto roku.

Publikováno: 20.10.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí3754

„Dopravní prostředky využíváme zejména pro zajištění úklidu veřejných prostranství, včetně rozsáhlého Malešického parku, a přejíždění zaměstnanců mezi našimi objekty či středisky,“ vysvětluje místostarostka MČ Praha 10 Jana Komrsková (Piráti), do jejíž gesce patří jak fungování Majetkové, tak oblast životního prostředí. 

„Využívání elektromobilů a menších dopravních prostředků má jak ekonomickou, tak ekologickou rovinu. Cenově jsou čím dál dostupnější, při jejich pořizování navíc využíváme státní dotace, pokud je to možné. Na provozu pak šetříme velmi výrazně, zvlášť s ohledem na aktuální turbulentní vývoj cen nafty a benzinu,“ rozebírá místostarostka Komrsková finanční stránku věci.

„Jejich používání navíc samozřejmě vede ke snížení emisní zátěže v Praze 10. Ekologičtější Desítka je v zájmu nás všech, a my jako vedení městské části chceme jít příkladem,“ dodává místostarostka Komrsková.

Pět elektrovozů zanedlouho v garáži Majetkové doplní další dvě osobní auta, výhledově chce elektromobily pořizovat i přímo radnice pro úklid chodníků a údržbu zeleně.