Aktuality ke koronaviru

Desítka odstartovala revitalizaci severní části Parku Na Solidaritě

Desátá městská část začala s revitalizací  Parku na Solidaritě. Stavební práce se týkají konkrétně severní části strašnické parkové plochy. Cílem je zrekonstruovat a doplnit stávající cestní síť, přidat nové prvky a mobiliář, včetně osvětlení pro zatraktivnění celého parku pro místní obyvatele. 

Publikováno: 16.11.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí3779

Klíčovou součástí rekonstrukce je  vytvoření nového povrchu na místě stávajícího chodníku a odpočinkového místa. Nové chodníčky pak zlepší přístupnost parku.

Celá cestní síť se bude skládat ze dvou diagonálních tras, které se kříží a napojují na stávající cestu, protínající  severní část parku. Plochy budou z asfaltobetonu, obyvatelé tak parkem budou moci projít za každého počasí. Chybět nebude půloblouková cesta ze žulových odseků, která bude jako stvořená pro poklidné procházky mezi vzrostlými duby. Staré lavičky umístěné po obvodu parku budou nahrazené novými, další přibydou do zálivů podél cest. V místě křížení diagonálních tras bude fungovat pítko, osvětlení parku ještě zvýší jak jeho atraktivitu, tak bezpečnost po setmění.

Studie na revitalizaci severní části parku uprostřed sídliště Solidarita byla vypracovaná na základě vítězného soutěžního návrhu ze srpnu 2017. Soutěži předcházela participace místních obyvatel, kteří se mohli podílet na zadání pro architekty i na výběru vítězné studie. Studie i soutěžní návrh byly zpracované ateliérem zahradní a krajinářské architektury.