Aktuality ke koronaviru

Blíží se Korso Krymská: Festival sousedství, kultury a gastronomie

Legendární pouliční festival Korso Krymská 2023 je opět tady! Koná se v sobotu 27. 5. a začíná již od 12:00. Celá akce probíhá za podpory Městské části Praha 10 a pro všechny návštěvníky je zcela zdarma. Můžete se zde těšit na výjimečný kulturní program, pestrou škálu pouliční gastronomie, a hlavně na ulici Krymská, která je tepnou kulturního dění v Praze.

Publikováno: 24.05.2023
Kategorie: Článek, Kultura3865

Tento pouliční festival má tradici od roku 2013 a i letos se návštěvníci můžou těšit na neopakovatelnou sousedskou atmosféru, kterou Korso na Krymskou přinese. Dvě pódia, kde se program bude odehrávat myslí na všechny návštěvníky a nabízí hudební kapely, DJs, divadla, a nezapomíná se ani na nejmladší sousedy, kteří na festival zavítají. „Jsme rádi, že jsme mohli podpořit takto významnou akci, která patří v Praze mezi první vlaštovky takzvaného festivalu sousedství a veřejného prostoru. Doufáme, že si občané desítky tuto výjimečnou událost užijí,“ říká starosta Prahy 10 Martin Valovič.


Občané desítky a celé Prahy zde mohou zažít ulici Krymská z úplně nové perspektivy. Kromě bohatého programu je kouzlem tohoto jednodenního festivalu právě výhradně pro chodce uzavřená Krymská ulice od veškeré dopravy. Po celou sobotu bude vyhrazena pro návštěvníky Korsa, kteří tak se svými sousedy budou moct sdílet tenhle veřejný prostor bez aut.


Vzhledem k tomu, že bude ulice Krymská uzavřena pro automobilovou dopravu, prosíme řidiče, aby využili náhradní objízdné trasy. Více o dopravní uzavírce se můžete dočíst na našich stránkách s informacemi o dopravních opatřeních ZDE.