Novinky z archivu

Aktuální články | Kategorie | Hledat | RSS

Články z měsíce únor 2010

Praha 10 pořádá „Valentýn na ledě“

Unikátní akci ke svátku zamilovaných pořádá desátá městská část v areálu volného času Gutova - „Valentýn na ledě“. „Každá dvojice, která přijde do areálu na naší ledovou plochu bude mít v  neděli 14.února od 17ti hodin vstup zdarma a navíc dostane i dárek,“ vysvětlil akci starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský (ODS).  

10.02.2010 |

O služby MMS podnětů je v Praze 10 stále zájem

Celkem 185 tzv. MMS podnětů přijala řešila v uplynulém roce desátá městská část. „Tato služba slouží občanům k zasílání fotografických podnětů z mobilního telefonu na závady týkající se čistoty veřejných ploch, údržby zeleně, dětských hřišť, černých skládek a zavedli jsme ji již v roce 2007,“ vysvětlil starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský (ODS). &...

10.02.2010 |

Praha 10 chce novou autobusovou zastávku u přestupního uzlu Slavia

Upravit tramvajovou zastávku a zřídit novou pro autobusy u přestupního uzlu Slavia požaduje radnice Prahy 10. „Chceme tuto dlouhodobě nevhodnou situaci v zastávce Slavia řešit vlastním návrhem, protože dosavadní jednání nikam nevedla,“ zdůraznil starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský (ODS).  

10.02.2010 |

Děti z dětských domovů budou na radnici „doučovat“ úředníci

Celkem 40 děti z dětských domovů budou „doučovat“ úředníci radnice Prahy 10. „Tohoto programu se zúčastní mladí lidé, kteří odcházejí z dětských domovů do samostatného života a jedná se o jednodenní exkurzi, kdy je naši úředníci budou seznamovat s praktickými informacemi nutnými k řešení běžných životních situací ve styku s úřady,“ vysvětlil t...

10.02.2010 |

Mizivý zájem o předčasný vstup dětí do školy

Mizivý zájem mají rodiče z Prahy 10 o novinku české legislativy: předčasný vstup dětí do základních škol.  „Naopak rodiče téměř osminy děti z mateřských škol, které jsou již ve školním věku, podalo žádost o odložení školní docházky,“ informoval starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský.  

10.02.2010 |

Blíží se termín poplatků za psí mazlíčky

Radnice Prahy 10 připomíná majitelům psů povinnost zaplatit místní poplatek ze psů, který je 31.března. „Poplatek v plné sazbě (pejsek chovaný v bytě) je splatný k 31. březnu za I. pololetí a k 31. srpnu za II. pololetí běžného roku,“ upozornil místostarosta Prahy 10 Antonín Weinert (ČSSD).  

10.02.2010 |
Úpravy tramvajové zastávky a zřízení nové autobusové zastávky přestupního uzlu Slavia

Úpravy tramvajové zastávky a zřízení nové autobusové zastávky přestupního uzlu Slavia

Upravit tramvajovou zastávku a zřídit novou pro autobusy u přestupního uzlu Slavia požaduje radnice Prahy 10. "Chceme tuto dlouhodobě nevhodnou situaci v zastávce Slavia řešit vlastním návrhem, protože dosavadní jednání nikam nevedla," zdůraznil starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský (ODS).  >> více  

10.02.2010 |

Nový sběrný dvůr byl otevřený ve Vinohradech

V únoru letošního roku byl zahájen provoz již třináctého sběrného dvora na území hlavního města. Ten byl otevřený v ulici Perucká na Vinohradech a je tedy dobře dostupný i pro občany Prahy 10, především z oblasti Vršovic a Vinohrad.  

09.02.2010 |
Pražané připomínkují nový územní plán

Pražané připomínkují nový územní plán

Obyvatelé Prahy se velmi zajímají o budoucnost města, a to nejen ve svém nejbližším okolí. Vyplývá to z počtu připomínek, které přišly odboru magistrátu v souvislosti s novým územním plánem Prahy. Pražané jich k právě schvalovanému konceptu nového územního plánu hlavního města Prahy podali kolem šesti tisíc. Podle ředitelky magistrátního odbo...

05.02.2010 |

Přistavení VOK občas s výpadkem

Vzhledem k tomu, že v ulicích městské části zůstavají na mnoha místech stále ještě nánosy sněhu, může nárazově docházet k problémům s přistavením velkokapacitních kontejnerů na objemný komunální odpad.  

05.02.2010 |

Stránka 2/3, Předcházející strana Další strana