Novinky z archivu

Aktuální články | Kategorie | Hledat | RSS

Články z měsíce listopad 2009

Praha 10 získala ocenění za společenskou odpovědnost

Praha 10 získala další prestižní ocenění.. Rada kvality České republiky jí udělila Národní cenu ČR- Společensky odpovědná organizace ve veřejném sektoru. „Ocenění jsme získali především za dobrovolné a nadstandardní poskytování služeb našim občanům,“ vysvětlil tajemník radnice Prahy 10 Martin Slavík (ODS).  

20.11.2009 |

Praze 10 se ulehčí – od prosince vzniknou průnikové parkovací zóny

Výrazné ulehčení čeká obyvatele i podnikatele z Prahy 10 od 1.prosince – na hraničních ulicích s Prahou 2 a Prahou 3 vzniknou smíšené parkovací zóny. „Naši občané z nejvíce postižených ulic si budou moci zakoupit rezidenční či podnikatelské karty v Praze 2 i 3 a k parkování využít i vyznačené ulice na jejich území, “ vysvětlil změny starosta Prahy ...

19.11.2009 |

Občané „desítky“ můžou opět do výběrových komisí

Do výběrových komisí radnice pro veřejné zakázky se opět mohou hlásit občané z Prahy 10. „Snažíme se nakládání s prostředky radnice co nejvíce zprůhlednit a přímá účast našich obyvatel na tomto rozhodování je tou největší zárukou průhledného hospodaření,“ zdůraznil starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský (ODS).  

19.11.2009 |

Nová křižovatka na rohu Ruské a Chorvatské zlepší bezpečnost

Nového světelného signalizačního značení se dočká křižovatka na rohu Ruské a Chorvatské ulice v Praze 10. „V současné době se křižovatka staví a provoz chodců i dopravy je bohužel přechodně omezen,“ vysvětlil starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský (ODS).  

19.11.2009 |

Komunitní kompostování v Praze 10

Na sídlišti v ulici Nučická a ve vnitrobloku ulice Oblouková byly v polovině října instalovány tzv. komunitní kompostéry. „Tato zařízení slouží ke kompostování biologických odpadů vytvářených při běžném provozu domácností,“ informoval radní Prahy 10 pro životní prostředí Roman Rogner (SZ).  

19.11.2009 |

Další odpadkové koše na desítce

Ke stovce odpadkových košů, které byly rozmístěny v srpnu letošního roku v ulicích Prahy 10, přibyla další stovka. Polovina z nich je hrazena z prostředků městské části a jedná se o koše, které radnice instaluje ve veřejné zeleni, o kterou pečuje. Nově se koše umisťují do ploch, kde prozatím chyběly.  

19.11.2009 |

Vítězi Dopplerovy vlny jsou žáci ZŠ Karla Čapka Kodaňská

Dopplerova vlna je soutěž pořádaná Gymnáziem Christiana Dopplera (dříve Vilhelma Piecka).

13.11.2009 |

Praha 10 při vánočním losování rozdělí 14 bytů

Městská část Praha 10 pro letošní losování vyčlenila 14 bytů. Do předvánoční tradice se mohou zapojit všichni obyvatelé desátého pražského obvodu, kteří splňují stanovená kritéria. „Losování proběhne ve čtyřech kategoriích. Budou do něj zařazeni všichni zájemci, kteří splní požadavky a podají svou přihlášku do 3. prosince,“ popisoval 1. zástupce st...

10.11.2009 |

Prvňáci ze ZŠ Karla Čapka Kodaňská na letišti

"Týden prvňáčků na letišti" pořádalo Letiště Praha na přelomu října a listopadu.

09.11.2009 |

Během října našli strážníci tři kradená vozidla

Téměř 54 tisíc automobilů zkontrolovala v říjnu městská policie Prahy 10 díky mobilním kamerovým systémům, které ji zakoupila radnice Prahy 10. Z tohoto počtu se podařilo nalézt celkem tři zcizená vozidla. „Jsme rádi, že systém funguje a plní také preventivní funkci – snižuje dlouhodobě tento druh trestné činnosti,“ uvedl v této souvislosti starost...

09.11.2009 |

Stránka 2/3, Předcházející strana Další strana