Aktuality z oblasti životního prostředí

Jak se může změnit okolí vašich domovů? Seznamte se s letošními projekty Moje Stopa

I letos budou obyvatelé Prahy 10 rozhodovat o tom, jak se naloží s pěti miliony korun. S návrhy, které se letos uchází o podporu v projektu Moje Stopa, se mohou seznámit už příští týden, samotné hlasování se uskuteční v první půlce března. 

Jak se může změnit okolí vašich domovů? Seznamte se s letošními projekty Moje Stopa

„Letos se do projektu Moje Stopa přihlásilo téměř 62 námětů, důkladnou technickou analýzou zkoumající jejich proveditelnost prošlo 21 z nich, přičemž například náměty na opravy chodníků byly přeřazeny do Chodníkového programu, v rámci něhož budou dál řešeny. O tom, které z finálních jednadvaceti návrhů Praha 10 zrealizuje, rozhodnou obyvatelé v internetovém hlasování, které potrvá od 1. do 16. března,“ vysvětluje koordinátorka projektu Moje Stopa Kateřina Vávrová.

Příští týden má veřejnost možnost se s jednotlivými návrhy seznámit, autoři je budou veřejně představovat celkem na čtyřech prezentacích. Každá je přitom zaměřená na jednu část Prahy 10.

Veřejné prezentace se uskuteční v těchto termínech, vždy od 17:30:

  • 13.2. v ZŠ U Roháčových kasáren k návrhům pro oblast Vršovice/Michle
  • 14.2. v ZŠ Brigádníků k návrhům pro oblast Strašnice
  • 15.2. v ZŠ Hostýnská k návrhům pro oblast Malešice
  • 16.2. v ZŠ Švehlova k návrhům pro oblast Zahradní město/Záběhlice

Z podaných návrhů je 8 velkých, které budou bojovat o 3 miliony korun, a 13 menších, pro něž jsou vyčleněny 2 miliony. Tři z podaných návrhů jsou od dětí z našich základních škol. Dva vytvořil školní parlament ZŠ Kodaňská a jeden je prací žáků II. stupně ZŠ Jakutská.

S návrhy se může veřejnost seznámit už nyní také na webových stránkách www.moje-stopa.cz.