Aktuality ke koronaviru

Otevíráme školy a školky pro děti rodičů klíčových profesí

Z rozhodnutí Vlády ČR jsou nově uzavřené školy a školky. Vybraná zařízení však nadále fungují pro děti rodičů pracujících v „první linii“ – pracovníků bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb a některých dalších klíčových profesí. Pro ně budou na Desítce otevřené ZŠ Karla Čapka (v případě vyčerpání kapacit ZŠ Švehlova) a MŠ Omská (v případě vyčerpání kapacit MŠ Magnitogorská). 

Publikováno: 27.02.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Školství, Školní rok a provoz3371

Školská zařízení mohou využít děti od 2 do 10 let, jejichž rodiče splňují podmínky definované na webových stránkách Vlády ČR (kapitola „Omezení provozu škol a školských zařízení“, „Zajištění péče o děti vybraných pracovníků“).


Seznam škol a školek na území hlavního města vzešel z nařízení pražského primátora. Požadavky na umístění dětí, jejichž rodiče pracují v klíčových profesích, zasílá zaměstnavatel (nikoliv rodič sám) na odbor školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy (MHMP). Děti do určených škol umisťuje odbor školství MHMP na základě komunikace se zaměstnavateli klíčových profesí.

 

Další odkazy a informace