Aktuality ze školství

Zástupci MČ Praha 10 seniorům doručili ochranné prostředky a informace, osvětová akce se bude konat každý pátek

Městská část Praha 10 dnes spustila speciální akci zaměřenou na seniory. Každý pátek jim budou zástupci Desítky (včetně dobrovolníků) rozdávat ochranné prostředky, zejména jednorázové roušky a dezinfekci. Zároveň je upozorní na důležité kontakty a preventivní postupy, které by měli dodržovat. Budou tak činit před otevřenými supermarkety, a to mezi 8 a 10 hodinou, kdy je nakupování zde vyhrazeno pouze pro osoby nad 65 let.

Publikováno: 03.04.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sociální oblast a zdravotnictví, Koronavirus3157

Dnešní pilotní rozdávání, za účasti několika radních, se uskutečnilo před šesti vybranými obchodními řetězci na území celé městské části. Kromě stovek ochranných prostředků dostali občané také letáky s užitečnými kontakty a radami, jak se chovat v konkrétních situacích, které aktuální situace přináší. MČ zpracovává desatera s tipy, dohromady s policií například doporučuje, jak reagovat, když zazvoní dobrovolník – a jak ho odlišit od případného podvodníka. 

„Překvapilo mě, kolik seniorů prostě nechce pomoci a stále si na nákupy chodí sami. Na ně jsme se touto akcí zaměřili, a to právě v hodinách vyčleněných v obchodech pro ně.  Hlavním cílem bylo poskytnout starším lidem informaci, ať nechodí ven a volají si k nám na linku pomoci,“ vysvětluje starostka MČ Praha 10 Renata Chmelová (VLASTA) s odkazem na telefonický kontakt 267 093 800. Pracovníci linky zprostředkují nákup potravin či léků či vyvenčení domácího mazlíčka a k tomu radí v dalších specifických situacích.

Aktuální informace z městské části v souvislosti s šířením koronaviru