Aktuality ze školství

V Praze se poprvé rozsvítí vánoční stromy v každé čtvrti

Praha 10 bude mít letos kromě centrálního vánočního stromu, který se slavnostně rozzářil poslední listopadovou sobotu na Kubánském náměstí, ozdobené a nasvícené čtyři další vánoční stromy. Poprvé se tak vánoční výzdoba rozzáří téměř v každé čtvrti, které Prahu 10 tvoří.

Starosta Prahy 10 Vladimír Novák (ČSSD) je tak prvním starostou, který rozsvítí vánoční stromy v jednotlivých čtvrtích městské části. Jeho myšlenku podpořili letos i samotní obyvatelé Malešic, kteří projevili o nasvícení vánočního stromu ve své čtvrti velký zájem. „Návrhy občanů na zlepšení veřejných prostor vedení městské části vítá a snaží se jim vycházet vstříc. Nejinak tomu bylo i v tomto případě,“ uvedl starosta.

Od začátku příštího týdne tak bude nazdoben a osvětlen strom v Malešicích před Oázou. Radnice nechá nazdobit stromy i ve Strašnicích v centrální části parku Solidarita v blízkosti divadla, na Zahradním Městě v parku Malinová-Chrpová a rozsvítí se i strom před Vršovickým zámečkem. Ve všech případech se jedná o rostoucí stromy, nedojde tedy k žádnému kácení.

Malešický strom bude rozsvícen v pondělí 5. prosince v 18 hodin za účasti předsedkyně sportovního výboru Kateřiny Peštové (ČSSD). Následovat bude kulturní program, dojde například k vypouštění balonků s přáními Ježíškovi. Ostatní uvedené stromy se rozsvítí ve stejný den společně s uličním osvětlením po 16. hodině.