Aktuality ze školství

První týden v omezených úředních hodinách: na radnici Desítky přišlo o 80 % méně lidí, násobně vzrost počet konzultací

Tři hodiny v pondělí, tři ve středu. MČ Praha 10 okamžitě zavedla do praxe opatření vlády, které omezuje hodiny pro veřejnost na úřadech v Česku. Vedení radnice zároveň opakovaně žádalo občany, aby ji navštěvovali jen v nejnutnějších případech, a zavedlo další kroky k eliminaci osobních kontaktů, u nichž existuje riziko nákazy onemocněním COVID-19. Výsledkem je, že první týden ve „zkráceném“ režimu přišlo na Úřad MČ Praha 10 o 80 % méně obyvatel, než je v pondělky a středy běžně. 

Publikováno: 19.03.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ, Koronavirus3146

„Lidé naopak ve zvýšené míře komunikují elektronicky a konzultací. Počet telefonických dotazů se zněkolikanásobil, například na živnostenském odboru dokonce desetkrát,“ uvádí starostka MČ Praha 10 Renata Chmelová (VLASTA). „Chtěla bych našim občanům poděkovat, že se, až na drobné excesy, chovají zodpovědně a respektují krizovou situaci, v níž se všichni nacházíme,“ dodala starostka. 

 

Mezi preventivní bezpečnostní opatření, které městská část zavedla, patří i instalace termokamery. Ta u vstupu kontroluje, že do budovy se nedostane návštěvník se zvýšenou teplotou, která patří mezi jedny z příznaků onemocnění COVID-19. Pokud občané tímto „prvním filtrem“ projdou, následuje druhý v podobě konzultace. Dotyční zavolají příslušnému pracovníkovi a ten jim sdělí, jestli záležitost nelze vyřešit pouze elektronicky či po telefonu.

Aktuální informace z městské části v souvislosti s šířením koronaviru